Modellen avslöjar sanningen bakom glammiga bilderna

”Agenturen bad mig banta – jag var redan underviktig”

1 av 4 | Foto: Foto: Instagram.
Bokarna frågar hur många följare modellen Jazz Egger har. Enligt henne själv den enda anledningen att hon fortfarande använder appen.
NYHETER

Hon reser, har på sig dyra designerkläder, är snygg, smal och lycklig.

Men skenet bedrar.

Instagram avslöjar modellen Jazz Egger de verkliga berättelserna bakom de glamorösa bilderna.

Hon är bara 19 år, men redan gammal i gamet. Sedan hon var 13 år har österrikiska Jazz Egger jobbat som modell. Nu berättar hon vad som försiggår bakom kulisserna i modebranschen, skriver Daily Mail.

Frågar om följare

”Den enda anledningen att jag fortfarande har Instagram är att bokarna frågar hur många följare jag har, så att de kan bestämma om de är intresserade eller inte. Jag vet inte hur jag ska känna för det men här är en selfie för att stanna i rampljuset”, skriver Jazz som bildtext till den senaste bilden.

Där avslöjar hon också att hon redigerat bildtexterna till sina tidigare inlägg och lagt till taggen #truthbehindthisshot, ”sanningen bakom bilden”.

Ögonblicksbilden tog en kvart

På en av bilderna poserar Jazz i underkläder.

”Min agentur sa till mig den dagen att mina höfter var alldeles för breda och att jag var tvungen att gå ner i vikt för att bli bokad till London fashion week. Jag var redan underviktig så jag beslöt mig för att inte banta. Blev ändå bokad till LFW”, skriver hon i den redigerade bildtexten.

Jazz avslöjar vidare att en spegelselfie i själva verket tog 15 minuter att ta på grund av att hon ”var tvungen att få benen att se smala ut”.

Under flera månader innan London fashion week undvek Jazz salt, socker, fett och alkohol för att inte få finnar: ”Det hjälpte inte. Makeupartisterna täckte allt”.

ARTIKELN HANDLAR OM