Kvinna död i dåd mot hem för munkar

1 av 4
NYHETER

En maskerad och beväpnad man har stormat in på ett hem för pensionerade munkar och nunnor i södra Frankrike. Det har lett till ett massivt polispådrag.

En kvinna har huggits ihjäl och gärningsmannen flytt, enligt polisen.

Vet du mer? Kontakta oss!

Mannen var beväpnad med en kniv och ett avsågat hagelgevär när han sent på torsdagskvällen tog sig in på ett hem för pensionerade munkar i Montferrier-sur-Lez utanför Montpellier i södra Frankrike, skriver Le Parisien.

Enligt källor med insyn i insatsen omringades byggnaden av poliser – men den misstänkte har lyckats fly, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Okänt motiv

En äldre kvinna har dödats och hon har enligt polisen blivit ihjälhuggen med kniv. Hennes kropp har hittats bunden och med munkavle, enligt franska Le Figaro. Hon ska själv ha slagit larm innan hon dödades, enligt Reuters.

Dådet har orsakat ett massivt polispådrag i form av specialstyrkor, räddningstjänst och sjukvårdspersonal.

Gärningsmannens motiv är i skrivande stund okänt. Det finns ännu inget som tyder på att dådet är en terrorattack, rapporterar Reuters enligt BBC.

– Det finns ingenting som i nuläget tyder på att det rör sig om en terroristattack, säger en källa till Reuters.

Söker igenom

På hemmet bor omkring 70 munkar som tidigare arbetat som missionärer i Afrika, rapporterar Le Parisien.

Polisen har sökt igenom de fyra våningarna på hemmet men inte hittat något spår efter gärningsmannen. Sökandet fortsätter i andra delar av staden, uppger AP.