God morgon! Det här hände medan du sov

NYHETER

■ ■ Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Foto: Patrick Persson
Polispatrull utanför sjukhuset.

Man skjuten flera gånger i Malmö

En man har kommit in till sjukhus i Malmö med flera skotthål i kroppen. Polisen har spärrat av en lokal där man tror att skjutningen ägt rum.

– Han är träffad med flera skott, läkaren bedömer läget som allvarligt men inte livshotande, säger Hans Nilsson, Skånepolisens vakthavande befäl.
Läs artikeln

Rösterna i Wisconsin ska räknas om

Wisconsons valkommission förbereder en röstomräkning. Jill Stein, ledare för det Gröna partiet, har lämnat in en begäran på fredagen.

Donald Trump vann delstatens tio elektorsröster med en knapp marginal.

– Kommissionen förbereder en omräkning i hela delstaten av rösterna till presidentvalet, säger Michael Haas, valsamordnare i Wisconsin.
Läs artikeln

Tonåring knivhuggen i bröstet

En 16-årig pojke har blivit huggen med kniv i bröstet på en fotbollsplan utanför Laholm.

– Det har kommit fram tre okända män. Bråk uppstår och en sticker målsägande i bröstet, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i Göteborg.

Pojkens skador uppges inte vara livshotande. Ingen har gripits.
Läs artikeln

Foto: AFP
Franska militärer patrullerar i Marseille.

Fem gripna för planerad terrorattack

Fem män arresterades i två olika franska städer i veckan. De misstänks ha planerat en ”samordnad” terroristattack i Paris den första december.

Enligt uppgifter till tidningen Le Parisien var möjliga mål julmarknaden på Champs-Elysées i Paris, kollektivtrafik och barer.

– De har haft ett tydligt uppsåt att med kort varsel slå till mot olika mål, sa åklagaren Francois Molins till AP under fredagen.
Läs artikeln

Foto: Mikael Nilsson

Yxman skjuten av polis

Polisen har skjutit en kniv- och yxbeväpnad man i benet på ett behandlingshem i Höör i Skåne. Mannen hade tidigare under kvällen hotat personal på boendet.

– Det initiala ärendet som vi åkte dit på var grovt olaga hot. Vid polisingripandet mot den här mannen var han beväpnad med kniv och yxa och polis tvingades då skjuta verkanseld.
Läs artikeln

Foto: Privat
Linneá har sedan länge saknat sin bästa vän hon hade i lågstadiet. De brukade bland annat rita tillsammans.

Linnéa hittade sin bästis – 11 år senare

Linnéa har aldrig kunnat glömma sin bästa vän som hon hade i lågstadiet. Av en ren chansning la hon ut en efterlysning i en stor Facebookgrupp – och efter bara fyra timmar fick hon napp.

– Jag trodde aldrig att jag skulle hitta henne, jag fick tårar i ögonen.
Läs artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!