Trump om omräkningarna: ”Löjligt”

1 av 5
NYHETER

Det gröna partiets presidentkandidat Jill Stein har lämnat in en formell begäran om omräkning av rösterna i Wisconsin, där Clinton förlorade knappt mot Donald Trump.

Nu meddelar Hillary Clintons stab att den stödjer försöken att få till en omräkning av rösterna i flera amerikanska delstater, rapporterar CNN.

Donald Trump avfärdar förslaget om omräkning och kallar det ”löjligt”.

Hillary Clintons stab meddelar nu att den stödjer försöken att få till en omräkning av rösterna i flera amerikanska delstater.

Tjänstemän från kampanjen meddelar emellertid att det inte finns något som tyder på några oegentligheter med röstningen. Man ska ha genomfört en egen undersökning men inte hittat något som tyder på något fusk eller att några datorer hackats.

Trump: ”Löjligt”

Donald Trump avfärdade förslaget om omräkning och sa i ett uttalande att ”valet är över”.

– Folket har talat och valet är över och precis som Hillary Clinton sa på valnatten, i anslutning till att hon gratulerade mig till segern: ”Vi måste acceptera det här resultatet och se framåt”, sa Donald Trump i uttalandet, som hade rubriken ”Löjligt”.

Han kritiserade också Jill Stein och kallade hennes förslag om omräkning som en ”bluff”.

Jill Stein: ”Fler stater”

Trump påstod att Stein, från The Green party, bara vill dra in donationer. Pengar enligt Trump, inte kommer att användas för att få till omräkningar.

Jill Stein själv twittrade att hon inte bara ska fokusera på Wisconsin, utan på alla stater i USA där tidsgränsen för en omräkning av rösterna ännu inte gått ut.