Försökte smuggla miljoner - i skorna

NYHETER

En kvinna som stoppades i tullen på Madrids flygplats visade sig verkligen gå i gyllene skor. När polisen undersökte hennes bagage gjorde de en oväntad upptäckt - nära 1,8 miljoner kronor gömda i hennes kilklackar.

Det var när den 29-åriga holländska kvinnan skulle flyga från Madrid till Colombia som smugglingsförsöket avslöjades. Den spanska gränspolisen fattade misstankar vid en säkerhetskontroll och undersökte kvinnans bagage.

Kontrollen blev rigorös - men först när polisen skar upp klackarna på två av kvinnans skopar gjordes upptäckten. I var och en av de fyra kilklackarna fanns små inplastade paket.

Skar upp paketen

På en film som släppts av den spanska gränspolisen syns hur personalen skär upp paketen. I var och ett av dem hittas tätt ihoppackade 500-eurosedlar - totalt 45 000 euro i varje paket och 180 000 euro totalt. Det motsvarar cirka 1 750 000 svenska kronor.

Misstänker penningtvätt

Kvinnan hade åkt från Bryssel och mellanlandat i Madrid för att ta sig vidare till Colombia. Pengarna tros komma från narkotikahandel, och polisen misstänker att den tänka smugglingen var ett försök till penningtvätt.

Se polisens film här ovan