Kvinna död efter brand på äldreboende

1 av 3
NYHETER

En kvinna har dött efter en brand på ett äldreboende i Västerås.

Brandkåren fick dra ut kvinnan ur den brinnande lägenheten.

– Hon har avlidit, säger Mikael Lindgren vid polisen.

Klockan 08.20 startade ett automatlarm på ett äldreboende i Västerås. När räddningstjänsten kom till platsen brann det i en av lägenheterna i boendet – och en kvinna var fortfarande kvar där inne.

Hon drogs ut av brandkåren.

– När vi kom dit kunde vi konstatera en brand och att en person var kvar, men den personen har tagits ut nu, säger Joakim Lindqvist, inre befäl vid räddningstjänsten.

Kvinna död i branden

Men kvinnans liv gick inte att rädda och polisen meddelar senare att hon dött. Hennes identitet har ännu inte kunnat fastställas.

– Vi har underrättat anhöriga till kvinnan som står som boende i lägenheten, säger Mikael Lindren, KC-befäl vid polisen i Västmanland.

Brandkåren kunde snabbt få kontroll över branden och jobbade därefter med eftersläckningar och ventilering. Samtidigt fick personalen på äldreboendet utrymma på grund av rökspridningen.

– Personalen har utrymt och de som bor där har fått stänga igen sina dörrar och håller sig inne på sina rum, säger Mikael Lindgren.

Misstänker mordbrand

På äldreboendet bor omkring 70 personer uppdelade i tre hus, varav det brann i ett av husen.

Det är i nuläget oklart varför branden startat.

– Det finns ingen naturlig förklaring till varför branden har startat, så därför har vi upprättat en anmälan om mordbrand, säger han.

Lägenheten har spärrats av och polisen kommer under dagen att genomföra en teknisk undersökning.