Kvinna allvarligt skadad i trafikolycka utanför Jönköping

1 av 2
NYHETER

Två bilar kolliderade i eftermiddags på riksväg 40 öster om Jönköping.

Olyckan ledde till stora trafikstörningar på platsen.

–En kvinna är allvarligt skadad, säger Bo Gunnarsson på polisen i region öst.

Det var klockan 15.12 som två personbilar krockade på riksväg 40 öster om Jönköping. Totalt färdades fem personer i bilarna.

– En person satt fast och fick tas ut av räddningstjänsten. Två personer har förts till sjukhus med ambulans, säger Bo Gunnarsson, vakthavande befäl på polisen i region öst.

En av personerna som fick åka ambulans var en kvinna som uppges vara allvarligt skadad. Den andra personen uppges ha lindriga skador.

Sidokrock

Enligt uppgifter till Aftonbladet fick räddningstjänsten klippa upp taket på en av bilarna för att få loss personen som satt fastklämd.

Polisen utreder just nu olyckan. Enligt Bo Gunnarsson ska den ena bilen ha kört ut på riksväg 40 utan att föraren uppmärksammade att det kom en annan bil i full fart på riksvägen.

– Den har då kört in i sidan på den andra bilen. I den påkörda bilen färdades två personer, en man och en kvinna. Båda två fick föras till sjukhus med ambulans, säger han.

Kvinnan, som klämdes fast i bilvraket, är allvarligt skadad och nedsövd, enligt polisen.

Stora trafikstörningar

I den andra bilen färdades en kvinna och hennes två barn. De tog sig till sjukhuset på egen hand.

– Men det var mest för en allmän läkarkontroll, säger Bo Gunnarsson.

Olyckan inträffade i närheten av Tenhult och enligt uppgift var det stora trafikstörningar på platsen under en dryg timme.