Småbarnsmamman hittad - efter veckor i fångenskap

NYHETER

Sherri Papini, 34,  kidnappades när hon var ute och joggade. Nu har hon hittats - efter tre veckor i fångenskap.

- Hon kunde återförenas med sin familj på thanksgiving, säger sheriffen Tom Bosenko till CNN.

Intill en motorväg nära Sacramento hittades försvunna Sherri Papini på torsdagen. Den 34-åriga småbarnsmamman hade då varit borta i tre veckor från sin make och parets två små barn.

- Hon var bunden men lyckades vifta till en förbipasserande bilist som larmade polisen, säger Tom Bosenko som är sheriff i Sasta County, till CNN.

Försvann under joggingtur

Det var den 2 november som Sherri Papini gav sig ut på en joggingtur i närheten av hemmet i Redding i Kalifornien. När hon aldrig dök upp för att hämta barnen på förskolan senare samma dag blev hennes make orolig. Han anmälde henne försvunnen och tog samtidigt själv upp sökandet efter henne.

Via en app lyckades maken lokalisera hennes telefon, som hittades en dryg kilometer från parets hem. Men där slutade spåren. Veckorna gick utan att polisen lyckades identifiera misstänkta gärningspersoner, vittnen eller motiv.

Söker två kvinnor

Den 25 november hittades till slut Sherri Papini vid en större trafikled. Polisen tror att hon släpptes fri av kidnapparna - men vet inte varför, eller vilka gärningspersonerna är.

- Tills vi har kunnat identifiera de misstänkta bör allmänheten vara försiktig, säger Tom Bosenko.

Polisen söker nu efter två misstänkta latinamerikanska kvinnor och den bil de ska ha kört, en suv. Samtidigt är mycket oklart i fallet, och polisen vill inte uttala sig om vad Sherri Papini har utsatts för under de veckor hon hållits fången.

Papinis familj uppger sig inte fått krav på någon lösensumma under tiden hon var borta.

Matilda Wennerholm