Nya idén: Hyr ut din tvättstuga – via app

Foto: Bertil Ericson / TT
Snart kan de långa väntetiderna till tvättstugan vara ett minne blott.
NYHETER

Svårt att få tid i tvättstugan? Ta det lugnt – i framtiden kan det bli möjligt att betala sig före kön genom att hyra in sig hos grannhuset.

– Tvättmaskiner står bara stilla en stor del av tiden, säger Electrolux presschef till TT.

Boka tvättid – i någon annans tvättstuga? Den något märkliga idén kan bli verklighet enligt nya planer från vitvarujätten Electrolux.

– Tvättmaskiner står bara stilla en stor del av tiden, så där kanske det finns något att utforska, säger Electrolux presschef Daniel Frykholm till TT.

Han menar att tvättmaskinsdelandet skulle kunna fungera ungefär som taxitjänsten Uber, där de som har plats i sina bilar ska kunna erbjuda skjuts mot betalning.

"Måste tänka bredare"

På samma vis ska det gå att dela med sig av lediga tvättmaskiner, enligt Electrolux vd Jonas Samuelsson som talat med Financial Times om saken.

– När vi tittar på "the internet of things" och uppkopplade apparater så måste vi tänka bredare kring hur de kan användas och vad det finns för möjligheter på marknaden, säger Daniel Frykholm.

Hittills är idén endast i planeringsstadiet. Om och när tvättstugeuthyrningarna kommer komma igång går inte att svara på ännu, liksom exakt hur tjänsten skulle kunna se ut.

Frykholm kan inte heller avgöra om en sådan här tjänst skulle kunna bli aktuell i Sverige eller inte.