Körde in i folkmassa och attackerad med kniv i Ohio – nio skadade

1 av 9
NYHETER

Nio personer har skadats efter att 18-årige Abdul Razak Ali Artan kört in sin bil i en folkmassa och sedan attackerat människor med kniv vid Ohio State University.

En polisman befann sig på platsen och sköt gärningsmannen till döds.

– Det var över på en minut, säger universitetets polischef Craig Stone.

Är du på plats? Vet du mer? Kontakta oss!

Vid klockan 16 svensk tid skrev Ohio State University den första varningen från sitt Twitter-konto om en ”aktiv skytt på campus”.

De uppmanade alla elever att ta skydd där de befann sig och att undvika själva skolområdet i Columbus.

”Följ direktiv från polis på plats”, skriver de.

”Påkörda och knivhuggna”

Inledningsvis rapporterades händelsen som skottlossning men på en presskonferens vid 19-tiden, svensk tid, höll polisen en presskonferens där de berättade att en man har kört upp sin bil på trottoaren och in i en folkmassa.

– Han har sedan hoppat ut ur bilen och gått till attack med en köttkniv, säger universitetets polischef Craig Stone på en presskonferens.

– En polisman var på plats och öppnade eld mot gärningsmannen som förklarades död på platsen. Allt var över på en minut.

Nio personer, en av de skadade vårdas med allvarliga skador. För de övriga åtta ska skadorna inte vara livshotande, enligt den lokala polisen.

Studentent Jerry Kovacich blev vittne till händelsen.

– En kille kom farande och flög upp på trottoaren med sin bil och försökte köra ner folk, säger studenten Jerry Kovacich till studenttidningen på universitet, The Lantern.

Vittne: Jagade folk

Enligt Kovacich ska föraren sedan ha tappat kontroll över bilen som blev stående med massa studenter runt omkring fordonet.

– Någon frågade om han var ok och då hoppade han ut ur bilen med en köttkniv och började jaga folk, säger Jerry Kovacich till tidningen.

På en presskonferens sent på måndagskvällen namnger representanter för universitetet att gärningsmannen var en student på skolan, 18-årige Abdul Razak Ali Artan, uppger ABC News.

Vid 17.30, svensk tid, uppgav universitet på Twitter att området är säkrat. Ett flertal byggnader kommer dock vara fortsatt avstängda, skriver de i ett pressmeddelande.

Senare på måndagskvällen uppger polisen också att motivet bakom attacken är okänt men att de kommer att utreda om dådet kan ha terrorkopplingar.

– Jag tror att vi måste titta på möjligheten att så är fallet, säger Columbus polischef Kim Jacobs, enligt AP.