Polisen utreder Facebookinlägg postat minuter för Ohio-attacken

1 av 9
NYHETER

Abdul Razak Ali Artan, 18, körde in familjens bil i en folksamling utanför universitetet i Columbus, Ohio.

Sen gick han till attack med kniv.

Nu utreder polisen gärningsmannens motiv och bland annat ett Facebookinlägg som publicerades minuter innan dådet.

Är du på plats? Vet du mer? Kontakta oss!

Nio personer skadades när 18-årige Abdul Razak Ali Artan gick till attack utanför Ohio State University i Columbus under måndagen. 18-åringen körde först upp med familjens bil på trottoaren och fortsatte sedan in i en folksamling.

Sedan klev han ut ur bilen och gick till attack med slaktkniv.

Under måndagen gick representanter för universitet ut med gärningsmannens identitet och berättade även att han studerat på skolan. Abdul Razak Ali Artans motiv är ännu okänt men Columbus polischef Kim Jacobs uppgav under en presskonferens att de utreder en möjlig terrorkoppling.

Senare under måndagskvällen rapporterar amerikanska medier att ett Facebookinlägg som publicerats bara minuter innan 18-åringen slog till misstänks vara skrivit av gärningsmannen.

Enligt ABC News uppger att deras källor bekräftar att de utreder om 18-åringen kopplas till inlägget som tv-kanalen beskriver som anti-amerikanskt.

”Jag står inte ut längre. Amerika! Sluta lägg er i andra länder, särskilt muslimska umma. Vi är inte svaga. Vi är inte svaga, kom ihåg det” ska det bland annat stå i Facebookinlägget, enligt ABC News.

Attacken på universitetet i Ohio var över på en knapp minut. 28-årige polismannen Alan Horujko befann sig på trottoaren och öppnade eld mot den 18-årige gärningsmannen som sköts ihjäl.

Polisen uppger att 18-åringen utförde attacken på egen hand.

ARTIKELN HANDLAR OM