Alexander, 10, blev utkastad från bussen

Var borta i fyra timmar: ”Fruktansvärt”

1 av 4
NYHETER

Tioårige Alexander tvingades av bussen på väg hem från skolan. Först fyra timmar senare hittades han.

– Det är fruktansvärt att man kan bete sig så här mot en tioåring. Det är oacceptabelt, säger mamma Jessica Rosendahl.

I fredags eftermiddag var tioårige Alexander på väg från skolan i Torslanda hem till Biskopsgården i Göteborg. Han missade sin skolskjuts och var tvungen att ta bussen.

När han klivit på upptäckte han att han glömt sitt busskort. Chauffören sade ifrån och tog efter några hållplatser tag i Alexander och tvingade honom av bussen, enligt Göteborgs-Posten.

– Alla barn har rätt till skolkort och det vet chaufförerna om så de ska inte kasta av barn, säger Alexanders mamma Jessica Rosendahl och fortsätter:

– Det är fruktansvärt att man kan bete sig så här mot en tioåring. Det är oacceptabelt.

”Var alldeles blek”

Alexander tvingades av i ett för honom okänt område i Torslanda. Han hade ingen telefon och visste inte hur han skulle ta sig hem. Först fyra timmar senare upptäcktes han i en rondell av en kvinna som var ute med hunden.

– Han har varit ordentligt skakad. Han var alldeles blek när vi hittade honom, säger mamman.

Jessica har krävt en personlig ursäkt från chauffören och har även polisanmält händelsen.

Västtrafik: Ska inte neka

Familjen har haft kontakt med Västtrafik, ansvariga för kollektivtrafiken i Göteborg, som är ledsna över det som hänt.

– Vi känner mycket med den här pojken. Man ska hantera barn och ungdomar väldigt varsamt, man ska egentligen inte neka dem att få åka med, säger Gunilla Wicktor på Västtrafiks presstjänst.

Eftersom Alexander inte vet det exakta klockslaget då han klev på bussen har Västtrafik fått ett tidsspann där de just nu undersöker vilka chaufförer som körde och vilka företag de är anställda hos.

– Vi kommer att kontakta familjen så fort vi vet. Hittar vi rätt företag och rätt chaufför ska mamman självklart få en personlig ursäkt, säger Gunilla Wicktor.

Händelsen har satt djupa spår hos Alexander, menar mamma Jessica.

– Han har inte velat gå till skolan och vill definitivt inte åka buss något mer. Det är väldigt sorgligt. Skolskjuts har de bara en begränsad tid dessutom, snart är han ju tillräckligt gammal att åka själv.

ARTIKELN HANDLAR OM