Smällare skrämde bort Lindas hund

Foto: Facebook / Linda Carlsson
Hunden Riley har varit bortsprungen sedan i lördags.
NYHETER

När Linda Carlsson var på promenad med hunden Riley fick de smällare slängda mot sig.

Hunden blev livrädd – och försvann.

– Jag har inte kunnat äta, jag har inte kunnat sova, säger hon.

Det var på lördagskvällen som Linda Carlsson, 27, i Södertälje var ute på promenad med hunden Riley, i sällskap med några andra hundägare.

– Det var första gången vi var ute tillsammans, men det är ett gäng som brukar göra promenader ihop ibland, säger Linda.

Under eftermiddagen hade hon hört en hel del smällare, och märkte att Riley blev rädd för dem även hemma i lägenheten.

När de promenerade förbi Fornhöjdens centrum såg de ett gäng som kastade smällare – och plötsligt började de sikta mot hundarna.

– Det kom kanske fem smällare som landade några meter från oss, de siktade in sig. Jag försökte springa och då ramlade jag, säger Linda.

"Kan inte äta"

När Linda föll förlorade hon greppet om Riley, som livrädd begav sig iväg i full fart. En granne såg henne passera Lindas hus. Sedan försvann hon, kanske till skogs.

– Jag sprang efter direkt, vi var ett gäng som letade hela kvällen, säger Linda.

Vid 02.30-tiden på natten gav hon upp och gick hem och lade sig. Sedan dess har dagarna varit lika långa som smärtsamma.

– Jag har inte kunnat äta, jag har inte kunnat sova. Jag har liksom inte klarat av någonting, det har bara varit att leta efter henne.

Hon har skrivit på Facebook om händelsen, vilket fått många att engagera sig i vovvens försvinnande.

– Det är många som bryr sig och det känns ju bra. Man har fler ögon som kan hålla koll och hjälpas åt, säger Linda.

Har synts till

Ännu är Riley inte återfunnen. Linda börjar bli riktigt orolig. Men under måndagen kom i varje fall ett positivt besked: hunden ska då ha synts på en parkering vid AstraZeneca i Södertälje. De som sett henne försökte locka Riley till sig med en smörgås, men utan resultat.

– De var säkra på att det var hon. De såg kopplet och hur många hundar är det som springer lösa med koppel? Det var henne de såg, säger Linda.

Ilskan mot gänget som kastade smällare har inte lagt sig. Linda berättar att hon hört att de skrattade när hon tappade kontrollen över Riley.

– Jag är skitförbannad, man skulle vilja göra något riktigt dumt mot dem. Fan ta dem om jag inte får hem henne, jag tror liksom inte de bryr sig alls.