Filmerna visar vad som hände innan kraschen

1 av 24
NYHETER

Bara sex människor överlevde när det brasilianska fotbollslaget Chapecoenses flygplan kraschade.

Bilder och filmer i sociala medier visar några av de sista ögonblicken.

– Vi kommer Colombia, säger försvarsspelaren Alan Ruschel, 27, där han sitter bredvid målvakten Marcos Danilo Padilha, 31, under resans första etapp.

Alan Ruschel klarade sig, men Danilo dog.

Marcos Danilo Padilha var en av sju personer som kunde räddas levande från vrakspillrorna utanför den colombianska staden Medellin. Men han avled senare på sjukhus till följd av sina skador. Totalt dog 71 av de 77 människor som fanns ombord (81 stod på passagerarlistan, men fyra var aldrig med på resan).

Medan läkarna förgäves kämpade för att rädda Marcos Danilo Padilhas liv hade han ett kärleksfullt samtal med sin oroliga flickvän via telefon, skriver The Mirror.

”Om en liten stund”

Resan gick i två etapper. Från Brasilien till Bolivia och sedan vidare till Colombia.

En film inifrån kabinen från första etappen visar hur Marcos Danilo Padilha sitter bredvid lagkamraten Alan Ruschel, som talar in i mobilkameran.

– Om en liten stund landar vi i Colombia. Vi kommer Colombia, säger han.

Alan Ruschel tillhör de få överlevarna och vårdas på sjukhus med bland annat huvudskador. Ytterligare två spelare, Neto och Jackson Follmann, klarade kraschen med livet i behåll. Två i besättningen och en journalist överlevde också.

"Tack gode gud! Alan är på sjukhus och i stabilt tillstånd. Det här är en svår och jobbig situation. Bara gud kan ge oss styrka”, skriver hans hustru Moa Ruschel på Instagram.

Skulle bli pappa

Anfallsspelaren Tiago da Rocha Vieira, med smeknamnet Tiaguinho, 22, hade inte samma tur. Han dog när flygplanet störtade.

Bara en vecka före katastrofen fick han reda på att han skulle bli pappa. Hans familj har efter att dödsfallet bekräftats lagt ut en film på nätet som visar när han får barnbeskedet. Lagkamraterna filmar när de ger honom en present och ett meddelande från hans fru, Graziele.

Tiaguinho sitter lutad mot en vägg på filmen. När han förstår att hon är gravid reser han sig i lycka – och börjar hoppa och dansa vilt tillsammans med sina vänner.

Chapecoense var på väg till finalmötet mot Atlético Nacional i Copa Sudamerica. Filmer visar hur spelarna väntar på att checka in sitt bagage på flygplatsen i Sao Paulo i Brasilien inför resans första etapp. På en bild poserar hela laget sedan framför det plan som skulle ta dem från Bolivia till Colombia på den andra, ödesdigra, delen av flygturen.

Ensamma i omklädningsrummet

En annan bild, som bland annat Daily Mail publicerar, visar hur tre spelare som inte var ombord på planet sitter ensamma och bedrövade i lagets omklädningsrum.

Klubben kommer från den lilla staden Chapeco och gör sin bästa säsong på mycket länge.

"Må gud vara med våra idrottare, tjänstemän, journalister och andra gäster som är med i delegationen", skrev klubben i ett kort uttalande på sin Facebook när flygolyckan hade blivit känd.

En hel lista över passagerarna finns hos den brasilianska tidningen Diario Catarinense.