Poliser i blåsväder efter ”kränkthetsrapport”

Foto: Skärmdump.
Här är blanketten.
NYHETER

Södermalmspoliserna bakom Twitterkontot ”YB_Södermalm” hamnade på onsdagsmorgonen i blåsväder efter ett inlägg med bild på en ”kränkthetsrapport”.

Hur ska folk som råkar ut för hatbrott känna förtroende för er när ni lägger ut sånt här trams?”, skriver en av de som kritiserat polisen.

På onsdagsmorgonen laddade de yttre polisbefälen bakom kontot ”YB_Södermalm” upp en bild på en slags blankett på Twitter.

Denna ”kränkthetsrapport” har tidigare spridits på nätet, men när poliserna lade upp bilden möttes det av stark kritik. I blanketten ska den som skriver under bland annat kryssa i orsaker till ”kränkningen”. Bland dessa återfinns ”jag är en grinolle”, ”jag vill ha tutte” och ”ingen gillade mina selfies idag”.

”Detta är inte värdigt”

Många på Twitter reagerade snabbt på inlägget.

Poliser ska inte elda på idén om att folk överdriver, har svårt att hitta ord för detta är så sjukt men skärpning för fan”, skriver en av de som svarat.

Jag gillar polisen, tycker ni verkar ha tuff arbetssituation och alltför låg lön, men detta är inte värdigt. Sluta, snälla”, skriver en annan.

Ångrade sig

Efter en dryg timme valde poliserna bakom kontot att plocka ned bilden från Twitter och göra en så kallad pudel.

Vi trodde det uppenbara skämtet skulle framgå. Men vi hade fel och tar bort tweeten. Beklagligt att vi gjorde folk upprörda”, skriver ”YB_Södermalm”.