Jagade en puma – hittade ruskig best

1 av 5
NYHETER

Polisen gav sig ut på jakt efter en puma – och hittade något mycket värre. Nu vill de ha hjälp att identifiera de märkliga figurer som fångats på foto.

Polisen i Gardner i Kansas i USA hade fått rapporter om att en puma fanns i närheten av Celebration Park. Så de satte ut övervakningskameror för att kolla läget.

– Det är ingen omöjlighet att det kan finnas pumor i området, det har vi sett tidigare, säger Lee Krout från Gardner-polisen till KSHB.

Fick en ruskig syn

Men när de tittade närmare på de bilder de tagit fick de se något helt annat än en puma.

I ett Facebookinlägg berättade polisen att de inte sett någon puma, men däremot prärievarg, rävar och tvättbjörnar – och något som kanske var ännu ruskigare.

"Vi är glada över att vi inte sett någon puma – men vi har fått ett annat orosmoment. Vi försöker identifiera de vilda djuren på bilderna", skriver polisen.

"Alla har lyckats"

De fick nämligen se något ganska roligt eftersom någon som fått syn på kamerorna passade på att spela polisen ett spratt.

"Vi vill gärna tacka personerna som hittade på det här – ni gjorde vår dag. Er insats och humor är verkligen uppskattad", skriver polisen.

Den misstänkta gorilla som fångats på bilderna riskerar inga rättsliga åtgärder.

– De ville få någon och skratta, och det ville vi också när vi lade ut bilderna. Så jag tror att alla har lyckats, säger Lee Krout.