Ilsken räv anklagas för serie attacker

Polisen eftersöker nu det röda djuret

Foto: Hasse Holmberg/TT / Fredrik Sandberg/TT
OBS: Räven på bilden är oskyldig tills motsatsen bevisats.
NYHETER

På onsdagsmorgonen gick en arg räv i Linköping till attack – för fjärde gången på kort tid anklagas den för att ha gett sig på en människa.

– Det är en otrygghetsfaktor att få en räv på sig, säger Thomas Agnevik på polisen i Linköping till Corren.

En kvinna i Ljungsbro utanför Linköping var på väg till jobbet vid 7-tiden på onsdagsmorgonen. Då gick plötsligt en räv till attack, som från ingenstans.

– Hon har blivit anfallen av en räv, den hoppade på henne och upp mot bröstkorgen, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson, till Corren.

Räven är enligt uppgift frisk och i fin fysisk form. Och den har synts i heta sammandrabbningar tidigare. Minst tre liknande fall har rapporterats till polisen, berättar Agnevik.

Har egen hypotes

Polisen misstänker att det är en människa som är hjärnan bakom Ljungsbro-rävens oförutsedda men nu relativt förutsägbara beteende.

Hypotesen lyder enligt följande:

– Det kan vara en privatperson som matat räven och att den har tappat respekten för människor.

Polisen eftersöker nu räven, och har tagit kontakt med kommunjägaren. Avlivning kan bli aktuell om myndigheten lyckas haffa den röda banditen.

Attackerat barn

Agnevik berättar att räven tidigare helt visat sig sakna taktkänsla – den har till och med gått till attack mot barn.

Kvinnan som utsattes för onsdagsmorgonens attack klarade sig från skador.

– Hon lyckades knuffa bort räven så det blev inga personskador. Det är mest en otryggsfaktor att få en räv på sig, säger Thomas Agnevik.