Strejk orsakar kaos i Londons tunnelbana

1 av 6
NYHETER

Miljontals resenärer drabbas av en strejk i Londons tunnelbana.

En station har utrymts då den blev överfylld av människor.

Även trafiken mot Heathrow påverkas.

Stora folksamlingar har bildats under måndagsmorgonen vid Londons tunnelbanestationer. En sedan tidigare utannonserad strejk väntas under dagen slå till med full kraft – och redan har stationen Clapham Junction fått utrymmas, skriver Sky News.

Flygplats påverkad

Londons trafikkontor uppger att många fler stationer kan komma att stängas under dagen, vilket kommer få stor inverkan på tunnelbanetrafiken överlag.

Vid viktiga knutpunkter och stationer som Victoria, Kings Cross, Waterloo och Paddington har långa köer bildats vid busshållplatser och till taxibilar.

Strejken kommer också att drabba trafiken till terminalerna 4 och 5 på flygplatsen Heathrow. Även trafik till stadens större tågstationer påverkas, enligt nyhetsbyrån AP.

”Är meningslös”

Strejken har utlyst av facken RMT och TSSA efter en lång tids oenighet kring de anställdas arbetsförhållanden. Fackförbunden hävdar att minst 800 personer förlorat jobben och att de som är kvar har för hög arbetsbelastning och får utstå hot och våld.

Londons borgmästare Sadiq Khan har tidigare kallat strejken för meningslös.

– Strejken kommer att bli enormt besvärlig för pendlare, turister och de anställda. Och den är meningslös. Det finns en bra plan på bordet som skulle säkerställa säkerheten vid stationer och för anställda över tunnelbanenätverket, säger han enligt Sky News.