bin Ladins son vill stämma USA

NYHETER

Usama bin Ladins död kan nu bli ett fall för den amerikanska rättvisan.

Sonen Omar bin Ladin hotar att stämma USA.

Han anser att Navy Seals attack mot hans far var en kriminell handling.

Sonen Omar bin Ladin.

Usama bin Ladins son Omar ser sin fars död som en kriminell handling och överväger nu att tillsammans med sina syskon stämma USA. Han säger också att faderns begravning till sjöss var en förolämpning mot familjen bin Ladin, skriver Daily Mail.

”Förnedrande”

Tidningen har tagit del av ett brev som Omar bin Ladin skrivit på en islamistisk hemsida:

"Det är nedvärderande och förnedrande för hans familj och anhängare och utmanar flera hundra miljoner muslimers religiösa känslor", skriver Omar bin Ladin om begravningen.

Visar bilderna

Nyheten kommer samtidigt som CIA öppnar för att visa bilderna på Usama bin Ladins lik – om än bara för ett fåtal utvalda.

Hittills har president Barack Obama vägrat att visa bilderna, med hänvisning till att de är för obehagliga och riskerar att provocera bin Ladin-anhängare till hämndaktioner.

Efter att det har höjts röster som ifrågasätter huruvida det verkligen var bin Ladin som sköts ihjäl i trevåningshuset i Abbottabad i Pakistan verkar han nu ge med sig. Bilderna kommer sannolikt att visas, men bara för några få lagstiftare ur USA:s underrättelseutskott och militärtjänstutskott, skriver Daily Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM