Grannskap utsatt för bajsattack

KRIM

Flera gånger i veckan lämnar någon människoavföring inlindat i toalettpapper utanför Lars Bengtssons hem.

Trots att detta har pågått i ett år är den skyldiga fortfarande på fri fot.

Lars Bengtsson bor tillsammans med sin familj i ett bostadsområde i Ystad. För ett år sedan gjorde de en motbjudande upptäckt, någon hade lämnat människoavföring precis utanför deras tomt. Det visade sig inte vara en engångsföreteelse.

– Sedan dess har det bara blivit värre, säger Lars Bengtsson. I dag hittar vi avföring och toalettpapper upp till tre gånger i veckan utanför vårt hem.

Polisen kan inte hjälpa

Tillsammans med grannarna har Lars Bengtsson anmält detta till polisen vid ett tjugotal tillfällen. Ewa-Gun Westford, presstalesman vid polisen region Syd, beklagar att polisen inte har möjlighet att lägga ner spaningsresurser på detta.

– För den utsatta är detta ett enormt problem, men hos oss ses det tyvärr som ett ringa brott. Då det inte finns några bevis läggs ärendena ner.

Ingen övervakning

Eftersom bajset har påträffats utanför Lars Bengtssons tomt är han inte berättigad att installera en övervakningskamera. Han har pratat med Ystadbostäder, men de anser att han själv ska lösa problemet genom att hålla vakt. Lars Bengtsson ställer sig kritisk till detta.

– Den människan som gör detta är inte frisk. Vågar jag möta den personen själv?

ARTIKELN HANDLAR OM