Hon tar upp jakten på rånarna – blir våldsamt attackerad

KRIM

Ylva, 63, var på väg till jobbet när hon attackerades av de två rånarna.

När hon tar upp jakten på dem blir hon brutalt omkullknuffad.

– Vi hoppas någon känner igen dem. Det är fega gärningsmän som ger sig på en äldre kvinna på det här sättet, säger polisinspektör Björn Tulldahl till Brottscentralen.

Tidig söndag morgon vid klockan sex den 6 december. Det är helt tomt på perrongen vid Mälarhöjdens tunnelbanestation i Stockholm och Ylva är på väg till sitt arbete.

När rånarna rycker telefonen ur händerna på henne tar hon upp jakten på dem. Och vägrar att ge upp.

Utsatt för våld

När hon hinner ikapp en av gärningsmännen blir hon utsatt för våld. Hon knuffas och faller handlöst bakåt och är nära att slå i huvudet i betongväggen.

– Hon är modig, man kan tänka sig att hon reagerar instinktivt och inte hinner tänka särskilt mycket och jag tycker även att hon är klok, när det blir våldsamt så avbryter hon, säger Björn Tulldahl, grov brott, polisen i Söderort till Brottscentralen.

– Det är fegt, Ylva är nästan uppe i pensionsåldern. Det är två unga män som ger sig på en kvinna och en drar sig inte för att knuffa henne så hon faller handlöst bakåt och det kan ju gå riktigt illa.

Fångas av kameran

När gärningsmännen sedan springer ut via biljetthallen får kameran väldigt bra bilder på deras ansikten och polisen hoppas att någon känner igen dem.

– Vi hoppas att någon ska känna igen de här killarna och berätta vilka de är och var de befinner sig så vi kan gripa dem helt enkelt.

Känner ni igen rånarna, ring polisen på 114 14 eller maila Brottscentralen på [email protected]

Mer om fallet i Brottscentralen ikväll, 20.00 på Aftonbladet TV.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott