Janne hittade 50 000 - fick varken tack eller hittelön

KRIM

Under en promenad i somras hittade Janne Havnö en väska som innehöll 50 000 kronor. Han lämnade in väskan hos polisen i hopp om att bli tackad och möjligtvis få en hittelön. Men både tack och hittelön uteblev.

I augusti tog Janne Havnö en promenad i Idkerberget. Till sin förvåning hittade han en väska som innehöll ungefär 50 000 kronor i ett dike längs med vägen. I väskan låg även flera kvitton från Apoteket Tallen i Vansbro.

– Jag lade ihop ett och ett, och konstaterade att väskan måste vara en del av bytet från ett inbrott på apoteket som skedde tidigare i veckan.

Ingen tog kontakt

Janne förde väskan till polisen. Efter det försökte han reda ut vem han skulle vända sig till för att få en hittelön eller ett tack.

Apoteket hänvisade till polisen, medan polisen ansåg att han skulle tala med apoteket. Det slutade med att han inte kontaktades av någondera.

Uppskattning från annat håll

En dag ringde ett blomsterbud. Det visade sig att en anonym person hade skickat blommor och ett brev till Janne. I brevet tackades Janne för hans "ärlighet i detta samhälle av korruption och tjuveri".

– Jag blev helt paff, säger Janne.

I dag har han gett upp hoppet om att han ska få någon hittelön.

– Jag bryr mig inte om hittelönen. Det enda jag vill ha är ett tack.

ARTIKELN HANDLAR OM