Misshandlade taxichauffören och lämnade honom i kylan

KRIM

Taxichauffören fick slag i ansiktet och ströps tills han svimmade av. Paret hade vägrat att betala för taxiresan och misshandlade chauffören när han försökte kräva in pengarna. Nu efterlyser polisen uppgifter om det misstänkta paret.

Natten den 5 februari får taxichauffören i 40-årsåldern en körning mellan Uppsala och Storvreta. En man och en kvinna sätter sig baksätet. När resan tar slut vid biblioteket i Storvreta så vägrar paret att betala för sig och går iväg. Chauffören följer efter, för att kräva in pengarna.

Då går paret till attack mot föraren. Kvinnan slår honom i ansiktet med flera slag samtidigt som mannen tar stryper föraren tills han svimmar. Sedan lämnar paret honom i kylan och går därifrån.

– Här har taxichauffören svävat i en direkt livsfara. Det handlar om tillfälligheter att han faktiskt vaknade till och kunde larma, säger Christer Nordström, presstalesperson på polisen i Uppsala.

Hoppas på identifiering

När chauffören vaknar igen tar han sig till taxibilen och trycker på överfallslarmet. Då är paret redan försvunna.

Nu går polisen ut med bilder på paret från taxiresan i hopp om att någon ska kunna identifiera dem.

– Bilderna är inte de bästa, men vi tror att det måste finnas någon som känner igen i alla fall mannen i sällskapet, säger Christer.

”Blev chockad”

Föraren fördes till akademiska sjukhuset i Uppsala för vård efter händelsen och fick kraftiga svullnader och blåmärken i ansiktet.

– Han blev ordentligt medtagen och chockad. Den här situationen, att bli nedslagen så här brutalt och lämnad i kylan har ju självklart varit oerhört omtumlande för honom, säger Christer Nordström.

FAKTA

Signalement

Mannen beskrivs som:

• mellan 20-30 år

• tunnhårig, i det närmaste flint

• var klädd i en blåaktig dunjacka

Kvinnan beskrivs som:

• i 20-årsåldern

• mörkhårig

• hade en keps och mörka kläder

ARTIKELN HANDLAR OM