Kameran fångade beväpnad man innan mordet

KRIM

I november förra året sköts en 25-årig man ihjäl på öppen gata i Akalla. Nu släpper polisen en övervakningsfilm till Brottscentralen från mordnatten, där man ser den misstänkta gärningsmannen springa mot brottsplatsen med en pistol i handen.

Det var 01:52, natten mot fredagen den 13 november förra året som stockholmspolisen fick larm om en skottlossning i Akalla i nordvästra Stockholm. På platsen anträffades en avliden person och en förundersökning om mord inleddes.

Senare samma dag identifierades offret och polisen klargjorde att det var en man i 25-årsåldern. Händelsen har beskrivits som en ren avrättning.

Tre män häktade

Den 5 februari i år häktades tre män på sannolika skäl misstänkta för mord och tidigare samma vecka var det ytterligare fyra personer som försattes på fri fot.

– Vi försöker finna ett motiv och just nu fortsätter vi att hålla förhör med de misstänkta. Men vad som sägs kan jag inte gå ut med. Allt är fortfarande en del av förundersökningen, säger Towe Hägg, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Släpper övervakningsfilm

Men polisen tror att det finns personer som kan ha mer information om händelsen och väljer att släppa övervakningsfilmen från området till Brottscentralen.

– Vi hoppas att vi ska få en klar bild och kunna åtala personer så att det här klaras upp.

Känner du igen personen på filmen eller har du andra uppgifter att lämna om mordet? Tipsa polisen på 114 14 eller mejla till [email protected]

Se mer om fallet i kvällens Brottscentralen på aftonbladet.se eller i Investigation Discovery.