Lidingöpappa tortyrmisshandlad hemma i sin villa

Misstänkta ska ha försökt klippa av pappans tår

KRIM

Familjen blev fångar i sitt eget hem när två män tog sig in i deras villa.

Under två timmar ska männen ha hållit familjen gisslan och utsatt pappan för grov tortyrliknande misshandel – och försökt klippa av hans tår.

– Jag kan bekräfta det, säger åklagare Peter Svedén till Brottscentalen.

Det var i onsdags förra veckan som två män, 32 respektive 23 år, misstänks ha tagit sig in i famlijevillan på Lidingö, Stockholm. Tidigt under morgonen, strax innan klockan 5, ska familjen ha tagits som gisslan i sitt eget hem och pappan i familjen har misshandlats synnerligen grovt enligt åklagaren.

Nu kan Brottscentralen avslöja att de misstänkta bland annat ska ha skadat pappan när de försökt att klippa av två tår från hans fot.

– Ja, jag kan bekräfta det, säger Peter Svedén.

Under två timmar ska skräckscenariot ha utspelat sig i familjens hem mitt i villaidyllen.

Grannar larmade

Enligt åklagaren var det grannar som till slut blev varse att allt inte stod rätt till inne i huset och larmade polis.

– I nära anslutning till huset kunde de då gripas, säger Peter Svedén.

Exakt händelseförlopp eller motivbild vill åklagaren inte gå in på med anledning av att förundersökning pågår. Vittnen förhörs och den tekniska utredningen fortsätter.

Cirkulerat rykten

– Vi avvaktar med att gå ut med motivbilden. Det har cirkulerat rykten om att det var ett angrepp på rättsväsendet eller ett skuldförhållande, så är inte, säger Svedén.

Kan du sätta in det i en kontext, man undrar ju hur det kan bli så här. Kunde det här ha drabbat vilken familj som helst, eller finns det en motivbild att de blev utvalda offer?

– De hade otur, att de drabbades. Andra på Lidingö behöver inte vara oroliga för att bli utsatta för det här. De hade extrem otur skulle jag säga.

”En vidgår vissa delar”

De två misstänkta är häktade misstänkta för synnerligen grov misshandel och människorov, och har ålagts restriktioner i häktet.

– En säger sig ha en minneslucka på några dar så han kan inte säga något egentligen. Den andra har vidgått vissa saker men inte fullt ut.

ARTIKELN HANDLAR OM