Inbrottsjuvarna tog cancersjuka Viktors sparpengar

Sparade för att åka till Legoland

KRIM

Sjuårige Viktor som kämpat mot sin cancer under det senaste året såg fram emot att åka till Legoland med pengar han själv sparat.

Men två inbrottstjuvar stal på tisdagkvällen sparbössan vid ett inbrott i familjens hem i Örebro.

Viktor och hans pappa Robert kom hem vid halv sju på tisdagkvällen när de såg två personer röra sig runt huset. Inbrottstjuvarna flydde och Viktor och Robert följde efter i bil men de två personerna lyckades fly. När Viktors mamma Carolina Sahlberg var på väg hem från jobbet mötte hon inbrottstjuvarna och familjen som följt efter dem. När de kom innanför dörren var hemmet i kaos och de kontaktade polisen som snabbt var på plats.

– Det första jag letade efter när jag kom in i huset var min systemkamera. Den var viktig eftersom jag dokumenterat under året när Viktor varit sjuk och så gjorde vi en resa, den första resan vi kunde göra, säger Carolina Sahlberg.

Tog sig in genom fönstret

Tjuvarna hade tagit sig in genom fönstret i Viktors rum och där saknades hans sparbössa. I den fanns pengar han fått av familj och släkt som han sparat under året med målet att kunna åka till Legoland.

Efter inbrottet kände Viktors moster Victoria Larsson att hon ville hjälpa till. Hon skrev ett inlägg på Facebook där hon berättade vad som hänt.

– De har varit med om så oerhört mycket under det här året så jag ville hjälpa till, och tänkte att andra kanske också ville visa sitt stöd, säger hon.

Sparbössan fortfarande borta

En av de som hört av sig efter händelserna är en av poliserna i Örebro som lovat Viktor en rundvandring på stationen.

– Då blev han jätteglad, och han sa alldeles nyss att ”nu känner jag mig inte sjuk”, säger Carolina Sahlberg.

En del av det stulna godset hittades i området, men än är inte Viktors sparbössa tillbaka.

ARTIKELN HANDLAR OM