Mystiken tätnar kring försvinnande

Polisen efterlyser fler tips

NYHETER

29-årige Carolin Stenvall försvann för tolv dagar sedan.

Polisen har fått in mängder med tips – men vet fortfarande inte var hon är.

Man vet inte ens om hon varit på den plats där man fann hennes bil.

– Mycket tyder på att hon har varit vid Stenbron, men vi är inte säkra, sade Anders Danielsson, chef för avdelningen för brottsutredningar vid Norrbottenspolisen, vid en presskonferens i Luleå på onsdagen.

Inte heller är polisen säker på vilken väg Carolin tog när hon förra fredagen lämnade Piteå för att köra till en arbetsplatsintervju i Kiruna.

– Vi har en sannolik färdväg, men utesluter inte att hon har tagit andra vägar, till exempel över Jokkmokk, säger Anders Danielsson.

Någon annan kört?

Polisen stänger inte dörren för att någon annan än Carolin Stenvall kan ha kört bilen till Stenbron vid Vassara, eventuellt en gärningsman som ligger bakom försvinnandet.

– Självklart har vi olika hypoteser, men vi vill inte låsa oss vid någon speciell för då är det lätt att man missar väsentliga uppgifter, säger Anders Danielsson.

– Vi har ingen misstänkt gärningsman.

Önskar fler tips

Polisen poängterar att man vill komma i kontakt med alla som kan ha minsta information om fallet.

– Vi vill ha kontakt med alla som har gjort iakttagelser mellan Piteå och Stenbron. Vi vill också ha kontakt med människor som befann sig i området kring Stenbron från fredag morgon till lördag eftermiddag. Vi kan ännu inte med säkerhet förklara hur bilen har kommit dit.

Eftersök inleddes på onsdagen i området kring Stenbron med hjälp av hundar som har specialtränats på att hitta människor i vatten. Letandet ska pågå i två dagar.

Den tekniska undersökningen av kvinnans bil, en blå Ford Focus som hittades utanför Gällivare på eftermiddagen lördagen den 13 september, är ännu inte klar.

30-tal poliser

Ett 30-tal poliser, bland andra personal från Rikskriminalen, arbetar nu med utredningen kring försvinnandet som rubriceras som misstänkt människorov.

Över 300 tips och spaningsuppslag har kommit in till polisen och ett stort antal förhör har genomförts.

Sedan Carolin anmäldes försvunnen den 13 september har eftersök med människor, hundar, helikoptrar och värmekameror genomförts i området kring Stenbron.

Polisen vill inte kommentera om det är realistiskt att hoppas att kvinnan lever.

– Vi kan inte utesluta att hon inte är vid liv, säger Anders Danielsson.