”Bakluckan var öppen”

Kvinna körde förbi rastplatsen – lade märke till Carolins bil

Foto: Foto: PRIVATINGA |
Nu har det gått en vecka sedan Carolin Stenvall försvann. Inga livstecken har kommit.
NYHETER

Ett nytt kvinnligt vittne träder nu fram i jakten på försvunna Carolin Stenvall, 29.

Strax före klockan tre på fredagsnatten körde hon förbi Stenbrons rastplats och såg Carolins bil stå parkerad.

– Bilen stod med bakluckan öppen och det var ljust inne i bilen, säger vittnet till Norrbottens-Kuriren.

Carolin Stenvall har nu varit borta i över en vecka. Sista gången hon sågs vid liv var när hon lämnade Piteå vid 13-tiden i fredags förra veckan.

I går sattes hundpatruller in för att söka igenom skogarna söder om Stenbron mellan berget Kaddivaara/Aitikgruvans industriområde och Vassaraälven, skriver Norbottens-Kuriren. Men varken spaningarna i terrängen eller från helikopter har gett resultat.

Slambrunnen vid Stenbrons rastplats, där Carolins bil hittades, tömdes också på sitt innehåll och undersöktes, skriver tidningen.

Körde förbi

Polisen arbetar parallellt med att gå igenom tips rörande försvinnandet och tala personer som gjort iakktagelser som kan vara intressanta för utredningen.

Spåren efter Carolin slutar vid Stenbrons rastplats. Ett nytt kvinnligt vittne säger till Norrbottens-Kuriren att hon lade märke till Carolin Stenvalls bil när hon körde förbi parkeringen strax före klockan tre natten till lördag.

– Jag åkte in till Gällivare på natten för att hämta min son som varit på fest inne i stan. Jag åkte från Dokkas vid halvtretiden på natten och när jag passerade Stenbron, det måste ha varit strax före klockan tre, reagerade jag på att det stod en bil där med bakluckan öppen. Det som fick mig att lägga märke till den var att det var ljust inne i bilen, säger hon till tidningen.

Två andra bilar

Kvinnan berättar att hon tänkte "vem är ute och fiskar eller grillar så här sent" och försökte se någon eld – men det gjorde hon inte.

– Det stod två andra bilar där också också, en långtradare nära infarten på höger sida, vänd mot E 10, och en husbil till vänster om bilen som stod med bakluckan öppen.

Polisen är väldigt angelägen om att komma i kontakt med vittnet.

Sedan i torsdags finns personal från riksmordkommissionen på plats i Norrbotten för att bistå länets kriminalpoliser i utredningen, där brottsmisstanken för närvarande rubriceras som människorov.

FAKTA

Saknade Carolin – dag för dag

Fredag 12 september: Carolin Stenvall, 29, kör sin blå Ford Focus från Piteå mot Kiruna där hon ska sova över hos vänner.

Men hon kommer aldrig fram. Vid 18-tiden ser vittnet Therese Nilsson, 25, Carolins bil vid rastplatsen Stenbron, knappt en mil utanför Gällivare. När hon inte kommer fram till vännerna skickar de sent på kvällen ett sms med texten ”Vi har gått och lagt oss men soffan är bäddad”.

Lördag 13 september: Anställningsintervjun på Ishotellet i Jukkasjärvi är bestämd till klockan 10 på förmiddagen. När hon inte dyker upp anmäler pojkvännen henne försvunnen. Vid 16-tiden på eftermiddagen hittas Carolins bil vid rastplatsen Stenbron. Polisen sätter upp avspärrningar. I bilen hittas ytterkläder, en väska, en halvdrucken Coca-Cola, en påse chips och hennes mobiltelefon.

Måndag 15 september: Flera vittnesförhör genomförs och teknisk undersökning pågår i och kring Carolins blå Ford Focus.

Tisdag 16 september: Dykare söker resultatlöst efter Carolin i Vassaraälven.

Onsdag 17 september: Rikskriminalpolisen kopplas in i sökningarna efter Carolin.

Söndag september: Polisen går ut med ett fotografi av Carolin. Klockan 11 startar polisen en brottsutredning om människorov. Vid 18-tiden sätts helikoptrar med värmekameror in i sökningarna.

Torsdag 18 september: En gärningsmannaprofilgrupp och ytterligare utredare från Riksmordkommissionen anländer till Gällivare för att jobba med utredningen kring hennes försvinnande. Nya helikoptersökningar görs resultatlöst.

Polisen vill ha tips

Har du uppgifter rörande Carolin Stenvalls försvinnande – hör av dig till polisen i Norrbotten på tel 0920 – 29 56 01.