Väninnan: Naturen är hennes liv

NYHETER

Vännerna tror inte att Carolin kan ha gått vilse i naturen.

Hon är utbildad på vildmarksliv.

– Naturen är hennes liv och passion. Och vek är hon inte, säger en vän.

RÄDSLA Carolin Stenvall skulle resa från Piteå till Jukkasjärvi, med ett stopp för övernattning i Gällivare. Nu undrar hennes oroliga vänner var hon finns.

Sökningen i området utanför Gällivare har inte gett några spår efter försvunna Carolin. Därför misstänker polisen att hon utsatts för brott. Den tanken vill vännerna helst inte tänka.

– Det är så jobbigt, jag mår ständigt illa av oron, säger väninnan.

”Inte vek”

Men samtidigt inser de att det är osannolikt att Carolin skulle ha gått vilse eller att naturen skulle ha bemästrat henne.

De berättar att Carolin klarat av flera krävande utmaningar. Till exempel har hon cyklat genom Sverige med en kompis och varit ensam på fjället när hon gick 50 mil längs Kungsleden.

Hon har vana och är utbildad inom vildmarksliv.

– Naturen är hennes liv och passion. Och vek det är hon inte, säger en kompis.

I våras avslutade Carolin en tvåårig fjällguideutbildning i Finland. Där har hon bland annat övat på vad som går att äta i naturen, göra upp nödeld och hur man ska bete sig i naturen i olika situationer.

”Fruktansvärt”

Vad som kan ha hänt har vänner och anhöriga ingen förklaring till.

– Det här är fruktansvärt för oss. Vi förstår ingenting. Det är olidligt, säger en släkting.

Före utbildningen bodde Carolin under flera år på en svensk skidort, men hon har rötterna i Piteå och där bor hennes familj.

Hennes pojkvän delar samma stora intresse för friluftslivet.

De har under långa perioder levt isär men Carolin hoppades att de snart skulle få vara nära varandra, berättar kompisarna.

Ville ha jobb

Nu pluggar hon en kurs på distans men Carolin ville ha ett jobb. Det var också förhoppningen när hon lämnade Piteå i fredags.

– Framtidsplanerna har varit oklara men hon vill jobba och vara nära honom. Så Jukkasjärvi var väl deras plan, säger en vän.