Blå Volvo kan vara viktig ledtråd

Jägare såg mystisk bil i området där Carolin försvann

NYHETER

Enligt Norrbottens-Kuriren söker polisen en blå Volvo i jakten på försvunna Carolin Stenvall, 29.

En jägare såg den mystiska bilen i området kring Stenbron strax innan försvinnandet.

– Vi uppfattade det som fruktansvärt misstänksamt, säger jägaren till tidningen.

Under tisdagseftermiddagen började polisen dyka tillsammans med Kustbevakningen vid platsen där Carolin försvann.

Det var mellan klockan sju och åtta på fredagskvällen som en jägare och dennes flickvän mötte den mystiska blå Volvon. Enligt Norrbottens-Kuriren var paret drygt sju kilometer från rastplatsen Stenbron, där Carolin Stenvalls bil senare återfinns, när en Volvo plötsligt startade cirka 100 meter framför dem. Bilen backade hastigt och tvärvände för att sedan fly i högsta fart.

– Jag minns att jag sa att det där var garanterat tjuvjägare. Man tänker ju så när det är på ens jaktmarker, säger den anonyma jägaren till tidningen.

Blev misstänksam

– Vi uppfattade det som fruktansvärt misstänksamt. Jag undersökte också platsen i fall det fanns några blodspår och så. Sedan fick jag reda på att kvinnan var försvunnen när jag var på väg till arbetet, då började man ju fundera över vad man hade sett.

Jägaren, som förhördes av polisen under måndagen, berättar för Norrbottens-Kuriren att han och flickvännen började fundera över händelsen under lördagen. Under ett telefonsamtal påminnde flickvännen honom om att det stod en blå Volvo parkerad vid Stenbron när paret passerade tidigare under kvällen. Vid tolvtiden ringde jägaren därför till polisen.

"Känns obehagligt"

– Det har bara snurrat i huvudet, om det var någon tjuvjägare som var i farten men framför allt kopplingen till det här. Så där beter man sig inte. Det känns ju obehagligt när man börjar tänka efter, säger jägaren till Norrbottens-Kuriren.

– Om det hade varit en jägare hade de väl stått kvar och hejat. Det brukar man ju göra.

Jägaren säger till tidningen att han varken uppfattade registreringsskylten eller hur många människor som befann sig i bilen – som han misstänker var en Volvo 940.

Kustbevakningen letar

Polisen i Norrbotten påbörjade under tisdagseftermiddagen dykning i området runt rastplatsen Stenbron tillsammans med Kustbevakningen. Parallellt med detta fortsätter förhör med vittnen och andra personer som kan ha upplysningar om Carolins försvinnande, skriver Norrbottenspolisen i ett pressmeddelande.

FAKTA

Detta har hänt:

Fredag 12 september: Carolin Stenvall, 29, sätter sig i sin bil för att åka till en anställningsintervju på Ishotellet i Jukkasjärvi. Innan hon lämnar Piteå åker hon förbi sin mammas jobb för att hämta en sak och för att säga hejdå. Det är den sista kända iakttagelsen av Carolin.

Lördag 13 september: Carolin dyker inte upp på intervjun som skulle börja klockan 10.00 på förmiddagen. 40 minuter senare anmäler Carolins pojkvän, som befinner sig i Mellansverige, henne som försvunnen eftersom hon inte dök upp hos sina vänner där hon skulle ha övernattat. Sökandet inleds. Klockan 16.00 hittas Carolins bil vid rastplatsen Stenbrottet utanför Gällivare.

Söndag 14 september: En helikopter med värmekamera används i sökandet. Klockan 22.30 avbryts letandet kring rastplatsen och arbetet fortsätter som en brottsutredning under rubriceringen människorov.

Måndag 15 september: Polisens utredning fortsätter med vittnesförhör och teknisk undersökning av bland annat Carolins Ford som hittades under lördagen.

Carolins signalement:

När Carolin lämnade hemmet var hon klädd i cerise jacka och blåjeans. Håret var ganska lockigt och utsläppt. Vanligtvis brukar hon ha håret i svans. Carolin är 161 centimeter lång. Hon har oftast sidbena och håret är långt, av ljus nyans och slutar en bit nedanför axlarna.

Tipsa polisen:

Polisen efterlyser tips från personer som har sett Carolin Stenvall eller personer som sett någonting som kan sättas i samband med hennes försvinnande. Numret till polisens tipstelefon är 0920 - 29 56 01.