Rikskrim kopplas in på försvinnandet

Polisen saknar misstänkta – nu ska Rikskriminalpolisen bistå utredningen

NYHETER

Rikskriminalpolisen kopplas nu in för att reda ut vad som hänt försvunna Carolin Stenvall, 29.

Uppgifter av intresse har framkommit men polisen är förtegen om detaljerna.

– Vi har fått in uppgifter och bearbetar dem allt eftersom, säger Anna-Lena Jonsson, informatör vid Norrbottenspolisen.

Foto: Foto: PRIVAT
spårlöst försvunnen Carolin Stenvall lämnade Piteå i fredags för att åka till bekanta i Gällivare. Men hon kom aldrig fram. I lördags morse anmäldes hon försvunnen av sin pojkvän. ”Vi vet inte vad som hänt, om hon blivit borttvingad eller bortrövad”, säger Erik Kummu på Norrbottenspolisen.

Personal från Rikskrim anländer till Gällivare på torsdagen.

– Många av medarbetarna vid rikskrim har flerårig erfarenhet av att jobba med grova brott. Det kan man inte få vid en mindre polismyndighet som i Norrbotten, som kanske har mellan fyra och sju mord per år, säger Anders Danielsson, utredningschef vid polisen i Norrbotten.

Carolin Stenvall, 29, rapporterades saknad i lördags, och samma dag hittades hennes bil vid den så kallade Stenbron nära Gällivare.

Människorov

Polisen misstänker att hon utsatts för brott, eventuellt människorov.

Trots att ett 20-tal poliser arbetat med utredningen finns ännu inga spår efter kvinnan, inte heller någon misstänkt gärningsman.

Under onsdagen har polisen genomfört förhör och andra efterforskningar. Uppgifter av intresse för utredningen har framkommit.

– Jag vill inte kommentera vad det handlar om, säger Anders Danielsson.

Ett antal tips

Polisen har tidigare förklarat att man vill komma i kontakt med ett äldre par som övernattade på rastplatsen i en husbil natten mellan fredag och lördag. Enligt Norrbottens-Kuriren söker polisen även en blå Volvo i jakten på försvunna Carolin.

Men på onsdagen ville polisen inte svara på om man kommit i kontakt med föraren till Volvon eller det äldre paret.

– Vi har fått in ett antal tips och bearbetar dem allt eftersom, säger Anna-Lena Jonsson, informatör vid Norrbottenspolisen.

29-åringen lämnade Piteå med bil i fredags för att vara med på en anställningsintervju i Kiruna. Hon rastade vid Stenbron i Gällivare. Där slutar spåren efter henne.