Försökte ta sitt liv – igen

Advokaten uppger att 50-åringen försökte hänga sig på häktet

1 av 3 | Foto: lina boström einarsson
Den häktade 50-åringen har nu försökt begå självmord igen.
NYHETER

GÄLLIVARE. Den mordmisstänkte trebarnspappan har åter försökt ta sitt liv i cellen.

– Han mår mycket dåligt över vad han gjort och det lidande han orsakat, säger hans advokat Leif Gustafsson.

Den 50-årige gruvarbetaren greps den 16 oktober. Bara några dagar senare försökte han ta sitt liv genom att skära sig i vänster handled med ett rakblad i sin cell på polishuset i Gällivare. Efter det misslyckade självmordsförsöket bestämde han sig för att erkänna att han dödat Carolin Stenvall, 29.

För knappt två veckor sedan fördes den misstänkte till häktet i Luleå. Där har han, enligt advokat Leif Gustafsson, på nytt försökt ta sitt liv.

Mår psykiskt dåligt

– Han har gjort ett försök att ta livet av sig på häktet, säger Leif Gustafsson till TV 4.

Gustafsson har tidigare berättat för Aftonbladet att hans klient mår psykiskt dåligt över att ha tagit ett liv, och det lidande han orsakat både Carolin Stenvalls och sina egna anhöriga.

– De har fått utstå mycket.

Självmordsförsöket på häktet i Luleå gick inte lika långt som det på polishuset i Gällivare, säger Leif Gustafsson till TV 4.

Enligt uppgift till Aftonbladet försökte gruvarbetaren att hänga sig i cellen. Men eftersom han står under ständig bevakning, med en vakt utanför dörren, kunde självmordsförsöket snabbt avstyras.

Genomgår undersökning

Under gårdagen fördes 50-åringen till rättspsykiatriska avdelningen i Umeå för att genomgå en paragraf 7-undersökning, en så kallad ”liten sinnesundersökning”.

Syftet med undersökningen är att fastställa om den misstänkte behöver genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning. Den ska i så fall utvisa huruvida mannen led av en allvarlig psykisk störning när brottet begicks, och därmed inte kan dömas till fängelse.

Resultatet av den lilla undersökningen är ännu inte klart.