Polisen söker i hemlig gömma

Tog med sig låssmed till 50-åringens jaktstuga

1 av 3
Den 50-årige jägaren som misstänks för mordet.
NYHETER

MÄNTYVAARA. Ett hemlig gömma i 50-åringens jaktstuga söktes igenom av kriminaltekniker i går.

Polisen fick ta hjälp av en låssmed.

– Vi går igenom hela huset noggrant, säger Anders Danielsson, chef för Norrbottenspolisens utredningsenhet.

I går på förmiddagen var det åter aktivitet vid 50-åringens jaktstuga i Mäntyvaara utanför Gällivare när ytterligare en teknisk undersökning genomfördes.

I huset fanns ett låst utrymme, en hemlig gömma, som skulle granskas.

Men polisen klarade själva inte av att låsa upp det hemliga utrymmet i den misstänkte 50-åringens hus utan tvingades ta hjälp utifrån för att kunna genomföra undersökningen.

Kriminalteknikerna fick anlita en auktoriserad låssmed.

Sedan en tid har ett rykte om att det finns ett lönnutrymme i huset spridits.

– Ett lönnutrymme? Det är en definitionsfråga. Men vi går igenom hela huset noggrant. Det kommer inte att vara någon plats där som inte har genomsökts, säger Anders Danielsson, chef för Norrbottenspolisens utredningsenhet.

Vill inte bryta sönder

Exakt vad det är för utrymme polisen genomsökte vill Anders Danielsson inte svara på. Men han säger att när polisen tar hjälp av låssmeder då handlar det om något de själva inte kan eller vill bryta sönder för att ta sig in i. Det gäller allt från specialdörrar till skåp.

Vid mannens stuga har polisen tidigare hittat spår av mördade Carolin Stenvall, 29. Bland annat har blodspår hittats på en bit byggplast.

Men jakten efter bevis i fritidshuset fortsatte i går.

– Som jag ser det så har vi nu varit inne i alla de platser som finns i huset, säger Anders Danielsson.

Ska provskjuta vapen

50-åringens vapen har tidigare tagits i beslag. Som Aftonbladet kunde avslöja hittades den 4 november den kula som polisen tror att Carolin sköts med.

För att få veta vilket vapen som 50-åringen använde kommer alla mannens jaktvapen att provskjutas och den upphittade kulan att kontrolleras.