Tros vara allvarligt psykiskt sjuk

NYHETER

Den man som misstänks för mordet på Carolin Stenvall misstänks ha varit psykiskt störd när han dödade henne.

Det fastslår läkare vid Rättsmedicinalverket, Norrlands universitetssjukhus, i Umeå som genomfört en mindre rättspsykiatrisk utredning på mannen.

Den 50-årige mannen misstänks enligt undersökningen ha haft en allvarlig psykisk störning både när Carolin Stenvall dödades och vid själva undersökningstillfället.

Mannen ska nu genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.

Kommer att ske efter rättegången

Enligt åklagare Ulrika Schönbeck kommer 50-åringen inte att genomgå någon stor rättspsykiatrisk undersökning förrän efter att målet har förhandlats i tingsrätten.

– Det måste först finnas övervägande bevisning att han har begått den här handlingen. Om han skulle erkänna skulle han kunna undersökas innan för att vinna tid, men det har han ju inte gjort, säger Ulrika Schönbeck till TT.

Hon har ännu inte tagit ställning till om åklagarsidan, om 50-åringen fälls i tingsrätten, kommer att begära att han genomgår en stor rättspsykiatrisk undersökning.

Omhäktningsförfandling på måndag

På måndag är det omhäktningsförhandling i Gällivare tingsrätt. Ulrika Schönbeck har begärt ytterligare två veckor, till den 1 december, för att väcka åtal.

– Men sannolikt kommer jag att begära ytterligare tid, säger hon.