Nu vacklar Toni Alldén

”Carolin kanske inte var död just då”

NYHETER

GÄLLIVARE. Dog Carolin Stenvall av en olycklig knuff vid Stenbron eller dog hon av kulan från ett höghastighetsvapen?

Det är den mest centrala frågan i mordfallet.

Efter tre dagars rättegång vacklar nu den åtalade och säger att Carolin fortfarande kan ha varit vid liv när hon låg i hans bil.

I sammanlagt åtta timmar har de båda åklagarna, Ulrika Schönbeck och Anette Ölmbro förhört Toni Allden. Metodiskt har de pressat honom på vad som hände vid Stenbron, hur han senare sköt Carolin och hur han försökte göra sig av med hennes kropp.

Svävande svar

Den hårda förhörsmetoden har varit framgångsrika.

Toni Alldén har flera gånger svävat på den mest centrala uppgiften i mordåtalet – dog Carolin genom en knuff vid Stenbron, eller var hon fortfarande vid liv hon när han senare samma dag sköt henne med sitt jaktvapen?

I ett tidigare polisföhör går det att tolka Alldéns svar som att han inser att Carolin lever när hon ligger i hans bil och att hon är i behov av hjälp.

I rätten får han frågan på nytt.

Hon är alltså inte död?

– Kanske inte just då, blir svaret.

Fortsätter neka

Trots det vidhåller jägaren att han inte hade uppsåt att döda när han senare lyfte sitt jaktvapen mot henne på en skogsväg.

Han fortsätter att neka till mord.

Det är advokaten Leif Gustafssons allt svårare uppgift att istället få honom dömd för den lindrigare rubriceringen vållande till annans död.

I fängelsestraff mätt kan det vara skillnaden mellan två år och livstid.

Gustafson valde ändå att hålla ett mycket kort förhör med sin klient på onsdagen.

Han menar att den misstänkte redan har sagt det han vill säga i mordrättegången – att det inte finns någon anledning att pressa honom ytterligare.

– Åklagarna har ställt så många frågor. Jag ser ingen anledning för mig att göra det också.