Läsarnas hälsningar till Engla

NYHETER

(fortsättning, del 2)

”Ängeln Engla. Jag sitter och läser om Englas öde som gått rakt in i svenska folkets hjärtan. Även här i finland har Engla fått en plats i våra hjärtan. Ljusen har brunnit i våra fönster för dig och vi önskar att du sover gott. En sån här gång känns ord så små...... En varm kram till din familj och en önskan att de ska få styrka så att de orkar se framåt. Tänk på att ni snart får mötas igen. Ta vara på varandra!”
Kram från en tvåbarnsmor.

”Döden är ingenting
Jag har bara gått in i
Rummet intill.
Jag är jag och du är du.
Allt vi var för varandra,
Det är vi fortfarande.
Nämn mig vid mitt
Vanliga invanda namn.
Tala till mig på samma
Sätt du alltid brukade.
Ändra inte ditt tonfall,
Håll sorgen borta.
Skratta med mig,som vi
Alltid brukade skratta
Åt vardagens småting
Tillsammans.
Var med mig.
Le med Mig.
Tänk på mig.
Bed för mig.
Livets mening
Är densamma som alltid.
Ingenting har skett som
Förändrar detta.
Livet går vidare, därför
Att det måste gå vidare.
Döden är ju bara
Ett tillfälligt avbrott i vår
Gemenskap.
Jag finns
Där, alldeles nära.
Och
Jag väntar på min
Återförening med dig.”
Varma hälsningar, Sascha (Saskia) Krüger, Karlstad.
En mamma som har förlorat 3 barn.

”Vi lastbil chaufförer tänker på måndag 21/4-08 kl 11.00 stanna våra lastbilar för att hedra Engla med en tyst minut och visa att vi tar starkt avstånd från sådana hemska gärningar. Så står det lastbilar lite dumt till på någon väg så beror det på detta. Vart man än stannar och lastar och lossar så får vi frågan om vi känner denne Eklund. Så nu går vi ut med ett starkt avståndstagande och Hedrar Engla.”

”Har egna barn och försöker fatta din ofattbara sorg och saknad. Du gjorde allt rätt och är en bra mamma. Bland det mest tragiska i det hela är att polisen klantat till det. Varma hälsningar och tårar till dig och din familj. Engla är det mest vackra namn jag hört på en dotter. Hoppas du kan leva vidare trots det som skett. Du har många medmänniskors medkänsla och sympati.”
Kramar och medkänsla
Anne-Sofie och Birgitta

”Jag tänker mycket på er i sorgarbete. Jag hoppas att Sverige television visar begravningen.”
Så vi kan sörja vi också för er.
Från en medmänniska i Värmland

”Engla förblir evigt i våra hjärtan:
Många saknar, många sörjer, även jag.
När du försvann blev hela Sverige oroligt. När de sedan hittade dig, tände vi ljus.
När jag tänder ett ljus kommer jag förevigt att tänka på dig.
Söt som socker var du, söt som socker förblir du
Engla, du kommer förevigt finnas i mitt hjärta.
Englas mamma: Du är stark! Jag tänker på dig, tror på dig.
Sveriges Englabarn vila i frid i min och hela Sveriges saknad, sorg och kärlek.”
Amanda L Carlsson, 14.

”En ängel du är... ditt lilla hjärta slog ej nånsin förgäves en ängel du är.”
Mia Marcus, Växjö

”Lilla Engla!
Våra tankar är hos dig och din familj . Detta önskar man att ingen ska behöva gå igenom ,det är så fruktansvärt att sånt här kan hända ,jag har inga ord som kan beskriva känslorna inom en
Vi tände ett ljus i måndags för er men önskar att man kunde göra mer. Våra varma tankar till er!” Från en farmor o farfar.

”Tänkte på dina förädrar och tänkte mycket på att du skulle komma tillbaks till dom oskadd. Jag hoppas att du har det bra där uppe och att du kommer hälsa på dem då och då. Många kramar!” Familjen Lindström

”Skickar mina varmaste tankar till Englas familj! Hela Sverige sörjer med er! Hoppas hon har det bra i himlen. Jorden är en ängel fattigare, o himlen har fått ytterligare en!”
Kram Carola

”Tänker på dig, din familj och alla dina vänner. Varför kunde detta hemska få hända? Tänder ett ljus för dig Engla och gråter.”
Siggan och Bosse

”En liten ängel finns inte mer, lilla Engla har kommit upp till änglarna i himmelen. Vi får aldrig glömma henne,hon finns i vårt hjärta länge länge, och hoppas att detta inte händer igen.”
Fredric Thomasson, Kungälv

”Lilla Engla du är så söt du jag tycker du fick möta en som inte förstår hur det känns att inte få leva i och möta livet med glädje en som tog ,ditt liv har inte förstått hur det bär med sig sorg till dina nära och kära jag saknar dig och jag hoppas du får möta vackra änglar, du gick bort för tidigt en död som hade kunnats stoppats sussa gott med dina änglar.”
Gunilla Jensgård
Eskilstuna

”Vila i Frid Engla!! Vi tänker på dig och du är i gudsfamn nu...Så låt han ta väl hand om dig...Lilla prinsessa!!Jag var där i stjärnsund och hjälpte leta,åkte 6mil för att hjälpa!! Synd att du inte fick leva längre…”
Alexander

”Du kommer alltid finnas i Svenska folkets minne och vi kommer aldrig glömma av dig. Samtidigt är det viktigt att vi även minns de små barnen i Arboga som finns tillsammans med dig nu. Vi kommer aldrig glömma er.”
Fam Johansson, Jönköping

”Sov gott nu får du möta många änglar du har så vacker namn det var en alldeles för tidig död en som tänker på dig.”
Gunilla

”Jag tänker på att mamma Carina berättat att Engla alltid känt det som om hon skulle bli något speciellt. Jag tror att Gud har valt henne till att bli det ljus som befriar världen från all ondska. Jag ber och hoppas att det är så för då har hennes och hennes familjs öde en mening.”
Gun

"Jag har naturligtvis inga ord att ge er som räcker till. Men jag tänker på er.”
Mikael Fjellvind

”Sov gott, lilla ENGLA nu är det dina närmaste som har lång väg att vandra. tänker på er alla."
Fam Sandin Hallstavik

”Lilla Älskade Engla du ska bara veta att mina tankar till dej är oerhörda det går inte att beskriva hur man känner. Jag kände inte dej men när jag läste i tidningen vad som hade hänt blev jag helt förstörd. Jag tänker på dej hela tiden och jag vet att du har det bra där uppe i himlen med de andra små änglarna och att du är i guds händer och är väl omhändertagen med honom.”
Ida i Skövde

”Tänker på er... Hoppas att allt blir bra en dag!! Kommer aldrig aldrig glömma det här.”
Kramar från Jenny i Huddinge.

”SOV GOTT LILLA ENGLA HIMELENS ÄNGLAR KOMMER ATT VAKA ÖVER DEJ.”
BERIT I MJÖLBY

”Det kom en liten engel och som log och vände om. En liten flicka som skulle beröra många människor och ett helt land. Hoppas du har fått frid och ro nu. Vi kommer aldrig att glömma dig och kommer alltid bära med oss bilden av en liten flicka på en cykel som kommer i full fart för att skynda sig hem till sin mamma. Men istället hamnade hon hos Gud för att hon var för fin för detta jordeliv och någon där uppe ville ha henne hos sig. Vi kommer alltid att minnas dig lilla Engla.”
Mvh Eva i Malmö

”Det finns en saga om en fågel som sjunger endast en gång i sitt liv, men då sjunger den vackrare än någon annan varelse på jordens yta. I hela sitt liv den letar efter en törnbuske och ger sig inte förrän den har hittat en sådan. Sedan sitter den och sjunger fastnaglad på den längsta och vassaste taggen, i sin dödskamp sjunger den vackare än både lärkan och näcktergalen, en enda storartad sång till priset av sitt liv. Men hela världen stannar för att lyssna och Gud ler i sin himmel. Ty det bästa kan endast födas ur stora smärtor, så säger åtminstone sagan.... Some day, if a smile comes to you, a happy smile that perhapes you can`t explain, is because in that moment Engla is thinking of you in heaven, and smiling too. Engals öde har berört oss alla i Sverige på en speciellt sätt, antagligen för hon var en alldeles speciell tjej.”
Varma hälsningar från Annika och Robin i Täby.

”Sedan jag läste den första artikel om Engla så har jag tänkt på henne och hennes familj. Så stolt, fri och lycklig du var där på din cykel.... Varför?? Känns som jag kände dig fast jag aldrig mött dig, du berörede mig enormt.” Många kramar till dig lilla Engla ljusets ängel!”
Med vänlig hälsning
Maria med dotter Ebba

"Engla barn. Englas öde har gått rakt in i norska folkets hjärtan også. Tankene går til mamman og alle i familien. Så meningsløst,hvorfor måtte dette hende. Lyser fred over ditt minne Engla barn. Ellen Guro Rypaas

”Det är bedrövligt det som hände med Engla och man stannar upp och funderar över hur människor kan bete sig så, men det som hände i Arboga är det ju helt tyst om nu . Men det är ju lika förfärligt det . Två barn som mördades ! Tre med Engla. Jag blir ledsen ända in i själen.”
Bosse

”I denna meningslösa handling mot Ängeln Engla finns det någon mening? Det enda jag kan se är att folk skall vakna över vart mänskligheten är på väg. Har inte kunnat låta bli att läsa det mesta på nätet som skrivits om denna tragiska händelse men också om allt stöd som familjen fått från hela svenska folket. Många gånger har jag inte kunnat hålla tillbaka tårarna. Mitt största deltagande till familjen som bor i det vackra Stjärnsund.”
Erik från Alfta i Hälsingland.

”Oerhört sorgligt att något sådant här får hända. Men det har hänt förr och andra barn har också råkat illa ut, vi måste tänka på att hedra alla de barn som far illa, över hela världen, inte bara de som vi själva kan relatera till. Tragedier händer överallt, tänk på det.
Vila i frid Engla!”
Pontus

”Jag tänder ett ljus varje kväll för jag tänker på dig Engla och din familj.”
Vila i frid lilla ängel.
Lena i Rosersberg

”Tack för att empatin lever! Det är, mitt i den fruktansvärda sorgen, underbart att se att Sverige engagerar sig i Engla o Arbogabarnens dödsfall.
Mitt hjärta värker för de drabbade!”
Sylvia Ardenstedt

”Har två tjejer, 25, 27. Kommer tänka på dig resten av mitt liv.
Tummarna

"Vi är en familj i Sundsvall som har följt allt som har men Engla att göra! Vi kan förstå att det är svårt för familjen, men vi hoppas ändå att allt ska bli så bra som det kan i framtiden! Vi hoppas att begravningen blir vacker! Vi kände inte Engla, men vi satt här varje dag och hoppades på att ni skulle få tillbaks eran lilla dotter vid livet! Vila i frid kära Engla
Vi beklagar verkligen förlusten av lilla Engla.”
Mvh Sundsvall

”Sorgen känns så tung. Från första stund som man fick reta på att ett barn hade försvunnit så följde jag dramat dag för dag. När jag sedan fick reda på att ENGLA hade hittats så tänkte man att så skönt. Hur kan en mäniska göa så mot en liten oskyldig flicka som Engla, jag sörger med hennes föräldra, det är så grymt det som hänt. Vad är du nu du söta lilla Engla dina ögon som lyste så, du hade livet framför dig och kommer den där Saaben och hindrade dig, det är så fruktanvärt grymt det om hänt.”
Lars-Eric

”Engla, du betyder mycket för oss. Vi kommer aldrig glömma bort en söt och fin tjej som du. Vila i frid Engla. Ha det så bra i himlen.”
Arnela

”Engla sötnos! Jag är så sjukt ledsen för allting. Du skulle ALDRIG behövt stå ut med det här. Vill bara att du ska veta att du verkligen har berört hela Sverige, vi kommer stötta din familj igenom det här. Vi lovar dig det, Engla! Hoppas du fortsätter leva ditt fina liv i himmelriket, bland alla fina änglar. Du är himmelrikets Prinsessa! Vi tänker på dig och din familj!”
Jennika, 15 år, ifrån Göteborg.

”Det går inte en dag då jag inte tänker på Engla som nu är en ängel!! Hela händelsen har satt djupa sår, det gör ont.. Jag tänker på hennes mamma som lider, gud vad hon är stark. Jag beundrar hennes styrka! Jag kan inte hålla tillbaka tårarna, det gör ont i kroppen!! Jag blivit så påverkad utav händelsen, var än man går så pratar folk om lilla Engla.”
Akgul

”Varför hände det som inte får hända? Du hade så mycket kvar att ge här på jorden. Nu är du där i himmeln och har blivit fri från vår världs ondska. Du finns i våra tankar! Vila i frid!”.
A.E.A & H.T

”CARINA, mitt hjärta blöder för Engla och dig, jag tänker på er flera gånger om dan. Det mest tragiska är att polisen hade kunnat rädda Englas liv, men pga inkompetens gjodes inget åt mördartipset - ynkedom. Må Engla få vila i frid och att du ska klara av sorgearbetet."
Medkännande
ERLING i Örebro

”Englafallet har upptagit mig sedan första dagen. Som tur är, mitt uppe i tragedin, slapp hon att förbli borta. Hennes stoft återfanns så att hennes familj åtminstone får en grav att gå till, även om det är näst sämsta lösningen. Den allra bästa hade varit om hon hade fått komma hem i livet. Det jag hoppas är att denna "nutjob" aldrig mer kommer av förpesta svenska gator och torg med sin närvaro. Jag lyser fred över Englas minne, och hoppas att hennes död får samhället att uppmärksamma barns säkerhet på ett nytt och mer begåvat sätt en hittills.”
Mvh. Bergatorparen.

”Tänker på familjen och på denna lilla flicka som berört hela Sverige. Hoppas det kommer något gott ut av denna fruktansvärda händelsen. Var rädda om varandra.”
Kram till familjen från en Mormor på Orust.

”Den stora sorg Ni just nu känner,kommer inte att bestå livet ut! Dagar som kommer blir åter ljusare och glädjefyllda. Tänk så, för då blir Er sorg lättare att bära och livet har ju så mycket att ge. Sov gott lilla Engla! Vi tänker på Er!”
Kramar Nina Lasse Martin och Linus Hultman, Alvesta

”Sov gott lilla Engla.”
Janne

”Till lilla Engla, jag kände inte dig men du har blivit en med oss Vi tänker på dig och din familj. Sov gott lilla Engla vi skall aldrig glömma dig!”
Ewa-Lena

”En våg av kärlek & tacksamhet sköljer över mig när jag ser min barn. Jag hoppas att ni, Englas familj, kan känna någon sorts tröst i att er fina Engla har skänkt vår värld mer efertänksamhet & kärlek. Tänker på er...”
Helene med familj.

”Till Kära ENGLA: Engla du är vacker på många olika sätt. Även fast hon är på ett moln och ser ner på oss, så är hon sveriges allas barn men speciellt hennes mammasbarn. Engla din mamma kommer alltid älska dig vare sig du är här nere på jorden eller uppe i himlen.Jag kände dig inte men du är ändå ett underverk! Jag tror att du mår bra nu och att du ändå kommer att visa dig själv många konstiga sätt. Jag grät när jag såg dig på TV och läste om dig, du ska veta att jag grät när jag skrev det här brevet till dig. Detta är ett mycket känslosamt ämne just nu. Men din mamma kommer att läsa den här boken någon gång det lovar jag. Hon kommer att få läsa just mitt brev också. Till Englas familj: Ni måste fortsätta leva och ha det bra för Engla skulle inte vilja att ni slutade med det.
Kramar Jenny, 13 år, Norrtälje.

”Ovan regnbågen finns ett sagoland, där bor du lilla Engla.... i himmlens stora famn.”
Många varma hälsningar vi tänker på er här i Kiruna.

”Hela Sverige sörjer, även om man inte kände Engla så berörs man så mycket. Vila i frid lilla flicka.” Katta

”Lilla Engla, Du fattas oss. Din familj,vänner, bekanta och Alla vi som inte fick lära känna dig saknar Dig. Sov Gott Engla.”
Kram Marianne

”Hoppas att lilla Engla har det bra nu,i evigheten,vi kommer alla att mötas igen,och då får Englas mamma kramar av sin mycket söta dotter.”
Pamela

”Sov gott lilla Engla. Synd att vi inte fick leka med dig! Du är jättefin. Det är så synd om din mamma. Du är jättesöt. Du var lik din mamma. Världen fick låna en ängel, alldeles för kort stund. Du var och är en liten ängel. Vi saknar dig fast vi aldrig mötts. Vi ska aldrig glömma dig! Vi ses i himmelen.”
Systrarna Therese 9 och Denise 7 från Söderhamn.

”Vi tänker på er dygnet runt. Alla ord blir så fattiga, vi vill därför sända er en stor kram till alla i Englas fam. Jag tror absolut på ett liv efter detta så jag är helt säker på att Engla har det bra därhon är nu och att hon blir ledstjärnan och ängelen för de andra barnen både på jorden och i ljusets värld. Jag känner Englas mormor väl och har även träffat dig Carina och Engla och hennes storasyster Min son Fredrik är konstnär och han vill göra en stor oljemålning på Engla till hennes minne. Vi skänker er den och stora kramar. Fredrik kommer någon gång i Maj att sätta igång med målningen, han målar av bilden som finns i tidningarna. Skulle du Carina vilja ha ett annat motiv av Engla så hör av dig eller lämna meddelandet till Å så kanske ni någon gång framöver kan sända oss en bild som ni vill ska målas av. Vanliga fotografier bleknar med tiden, men en oljemålning finns bevarad för all framtid. Tavlan kan jag lämna över till Englas mormor när jag kommer till Falun i sommar. Många kramar till er alla!
Annelie Oregård med fam i Vallentuna

”Engla från Stjärnsund hör så vackert det låter
En ängel bland stjärnorna, du blev verkligen något speciellt en kärlekens budbärare.
Kärleken är så stark den kommer att övervinna allt det hat som vi nu känner.
Vila i frid älskade vän”
Ann Eriksson, Gärdal, Örnsköldsvik

”Även om inte jag kände dig riktigt, så sörjer jag ändå för dig. Måndagen den 14 april tände jag och min familj ljus för dig. Vart du än är, så kommer alla att sakna dig och älska dig. Jag hoppas verkligen att din familj klarar sig i fortsättningen. Sov gott lilla Engla.”
Kram, en tjej på 11 år.

”Engla, vårt liv är som en droppe som faller i tidernas ström. Glimmar till i regnbågens färg, en minut brister och faller och drömmen är slut.”
Lotta Birgersdotter, Västerbyn

”Engla, lilla barn. Att livet kan vara så orättvist,du hade ju hela din framtid framför dej. Hur en mantror sej ha rätten att ta det ifrån dej är för mej helt oförståligt… Jag tänker inte bara på dej, utan din familj, varje dag. Jag tittar på min egen dotter, och kan inte låta bli att tänka; Tänk om??... Du har berört så många människor, och kommer göra länge till..synd bara att du inte kan vara med och bevittna det. Jag har väl egentligen kanske aldrig trott på Gud, men på nåt sätt är jag övertygad om att du vakar över oss, och tittar ner med ett leende på läpparna över att du rört vid så många hjärtan. Du har fört oss alla samman på ett helt otroligt sätt lilla gumman. Jag hoppas med hela mitt hjärta att du är på ett ställe där all smärta och sorg inte längre finns. Jag hoppas att din familj kan hitta tillbaka till en vardag.... Ja, precis det, en vardag.... Hur gör man det? Sov så sött lilla söta Engla, du har rört vid mitt inre och kommer finnas i mitt hjärta för alltid.
Många kramar till dej och din familj, lilla dockan.
Josefine

”Till minne av Engla. Du var så ung, så många år du hade framför dig. Men ditt liv slutade tragiskt. Blott 10 år lämnade du jordelivet och alla i din omgivning. Men nu du vaka över oss som kvar här på jorden är. Den död du led kan ha varit smärtsam, skonsam eller hur hemsk som helst, men du ska veta att en liten flicka vid namn Engla alltid kommer att finnas i våra hjärtan som ett minne att kämpa på i livet. Du lämnade ett ärr i oss alla.”
Linnéa Larsson, 12,5 år, från Svensbyn, Piteå

”Engla, du går ej att glömma vi måste sluta drömma vi äter vi sover vi vaknar det e dig vi saknar!! Jag lider med din familj.”
Många kramar Alexandra Frisk 6 år
"skivet av mamman Annelie Frisk"

”Vila i fred lilla engla! du finns i våra hjärtan,tänker på dig och din familj varje dag, Min dotter och du och din syster gick på samma dagis i falun, vi har några filmsnutt från dagistiden, där är du bara ca: 2 år, därför du finns i våra tankar lite extra!! Jag hoppas din mamma för tillbaka sin kraft och ro och leva vidare... bevaka de lilla ängel!!”
Kram, Marjan

”Det finns inte ord nog att beskriva det som har skett. Hoppas ni i familjaen orkar att ta er igenom detta. Se med mod framåt med tacksamhet tillbaka med kärlek åt sidorna med hopp uppåt".
Kjell

”Det blev som vanligt en chock! Sen är man tillbaka i vardagen. Men jag vill ha slut på detta. Detta som man chockas över är vardags mat om 5-10 år då reagerar man inte ens men vad kan man göra för att stoppa detta? Jag har inget bra svar.”
Tomas Johansson, Sunnemo

”Vila i frid lilla Engla.”
Barbro m. familj i Hofors

”Lilla söta Engla, du engagerade hela Sverige när du försvann och ingen kan väl ha låtit bli att bli berörd av ditt öde. Du rycktes bort alldeles för tidigt och kvar lämnades din familj att sörja. Ibland undrar man om Gud verkligen är rättvis. Men Han ville väl ha ytterligare en ängel vid sin sida...
Stor styrkekram till Englas familj!”
Familjen Barck-Nilsson-Ståhl i Västerås

”Idag hade vi födesledagsfest hemma. Alla ljusen vi tände var för dig, lilla söta Ängeln Engla!”
Pia

”Sov i ro, lilla Engla!
Beklagar er sorg, Carina med familj , ni har en plats i mitt hjärta, tänker på er!”
Carina

”Ryser o gråter så fort jag tänker på dig…”
Anna

”Nu har himlen fått en ängel och jorden har blivit ett ljus fattigare.. Och det ljuset och änglen är du Engla. Hoppas du har det bra där uppe bland alla andra änglar o att dom kramar om dig när du saknar din mamma.Tänker på dig varje dag. Vila i frid!”
Desireé med familj

”Hej Carina! Jag är en tjej som är i samma ålder som Engla, och jag förstår inte hur man kan göra något så hemskt! Jag kommer aldrig glömma er och jag bara börjar gråta när jag läste i tidningen och stackars Engla, jag vill bara att du ska veta att jag hedrar Engla och det är många i min ålder som gör. Jag önskade att jag hade lärt känna Engla. Jag vill att du ska veta att vi alla kommer sakna Engla och vi hedrar henne.”
Kram Hanna

”Varför? Varför? och varför? Är väl den frågan man ställer sig om och om igen! Vad får en människa att utföra en sådan handling? Även om man gör rätt saker för sina barn så vet man snart inte vad man vågar göra! Tankarna går till Dig Engla och din familj i det tunga sorgearbetet som nu väntar.”
Kramar Kenneth med familj

”Vi tenker på deg hver dag, Engla!”
Varm klem fra Grete Ulen-Palsén med familie.

”Jag sörjer med Engla och hennes familj. Det är fruktansvärt att något sådant här skulle hända. Jag förstår inte hur någon ens kan göra något så hemskt! Jag hoppas att ni kan ta hand om er, Englas familj. Engla, jag kände dig inte och du kände inte mig. Tänk om du visste att hela Sverige sörjer för dig just nu! Jag hoppas att du mår bra nu i alla fall. Vi kanske ses om några åtionden, vad vet jag. Vila i frid.”
Vanja, 12

”Det värker i mitt hjärta när jag tänker på dig Engla. Jag ville ju att du skulle vara vid liv så du kunde vara hemma hos din familj. Vi glömmer dig aldrig. Vila nu i frid lilla barn. Sov gott. Sänder många många kramar och tankar till familjen som mist sin älskade dotter.”
Vi tänker på er! Sköt om er! Fam. Persson-Haziri.

”En liten ängel har försvunnit från jorden - vila i frid. Många, många varma tankar går till Englas mamma.”
Lena

”Lilla Engla, vi tänker på dig. Och önskar att du trots det hemska som hänt har det bra nu. Önskar att den person som orsakade allt detta onda verkligen får sitt straff och aldrig mer kommer att må gott i sitt liv!!”
Många kramar
Mary O

”Ett ljus vi tänt för dig Engla och din familj, vila i frid du ängla barn. Ni finns i våra tankar.”
Fam Fridolfsson

”Alla med ett gott hjärta och kärlek till barn tänker på dig och dina närmaste i denna stund. Du har berört många med det öde du gick till mötes. Du var så rar på bilden där du for fram så glad på din cykel.
Sov gott nu lilla Engla!”.
Johan Enlund, Simonstorp

”Jag tänker på er, Englas föräldrar... Jag vill sända Er de varmaste kramar och förhoppningar om att Ni tar Er igenom denna prövning som ingen förälder ska behöva gå igenom.”
Kramar/André i Skellefteå.

”Jag tänker på dig och din familj, jag vet att du finns där uppe och vakar över dom. din familj kommer klara det här med all styrka dom har. jag hoppas att du har det bra där uppe. och ingen av oss kommer vila förän han får vad han förtjänar, i våra tankar finns du.”
Elisabeth, Bollnäs

”Den smärta och det medlidande jag som känner kan inte beskrivas i ord det får inte vara så här jag vill att du skall komma tillbaka till oss nu.”
Johan Lundberg

”Nu har jag suttit här en lång stund utan att veta vad jag ska skriva det finns så mycket att säga men det är ändå svårt. Jag har själv barn i din ålder Engla och jag har därmed kännt mycket starkt för den tragedi som har hänt.Den kvällen när jag fick besked om att ditt liv hade tagits bort rann tårarna nerför mina kinder. Hur kan detta hända och hur går din mamma,pappa och släktingar, vännner vidare efter din tragiska död. Jag har svårt att sätta mig in i hur man ska kunna klara av det. Det jag har kännt de senaste dagarna är att jag nu tar tillvara nuet mer och njuter av mina barn, den härliga naturen och att jag är frisk och mår bra. Mitt i allt elände som sker där du Engla inte får uppleva den dagen du får köra moppe, din första förälskelse, din student och att du själv gifter dig och får barn så känner jag själv starkt en lycka för det jag har och det ska jag försöka vara rädd om - livet kan ibland bli väldigt kort. Tänker på dig Engla - hoppas att du trots allt har det bra där du nu befinner dig. Vi är många som tänker på dig.”
Kramar från Carina med familj i Lerum

”Kära Engla! Tack vare dig har Sverige stannat upp och börjat tänka. Känslorna är blandade, många känner hat, andra känner sorg och några hittar kärleken till sina medmänniskor. Vad dom flesta håller med om, är att vi måste få bort onskan ur våra liv. Hur får vi bort den, undrar några? Börja med att titta i spegeln, om inte den personen har gjort något mindre bra i sitt liv. Förhoppningsvis är det inte lika grovt som det som hände dig. Jag har berörts väldigt mycket av alla som funnits i ditt liv, och som trots allt visar en kärlek vi alla behöver visa varandra. Jag var med i några blygsamma timmar den 14 april och letade efter dig och såg alla dessa människor som samlats för att hjälpa till. I den stunden kände jag, att här härskar kärleken och omtanken. Vad vi behöver, är att dömma mindre och visa mer att vi bryr oss om varandra. Tack Engla, för den tid du fanns till i jordelivet. Kände inte dig personligen men min dotter Fredrica hade förmånen att gå i förskolan tillsammans med dig i Grycksbo.”
Ha det bra där du är nu, mvh Mats

”När din mamma födde dig så måste din ängel stått vid hennes sida och viskat ditt himelska namn. Engla. Himlen visste att världen var ond, Men du togs inte här ifrån förgäves. Hem till himlen, hem till pappa Gud. Där inget ont någonsin kan hända dig igen. Där du springer med liv i benen, dansar på ängarna med dina änglar. I ett ljus som aldrig dör. Våren är här Engla, Men så är också du. En sol stråle, en stilla bris. En fågel sjunger så vackert , ett eko från himlen av ditt klingande skratt. Och när du ser oss alla här nere Engla. När du ser din familj. Då ser du upp på pappa Gud . Han låter solens första strålar och månen strimma genom fönstret kyssa deras panna. Han låter våren komma och påminda dem om en kärlekshälsning från dig.

Lilla Vackra Engla.
En ängel är du
En ängel för oss alla.
En ängel som vi alla kommer att minnas.
Inte för den ondska som du såg.
Nej för det fina vi fått veta om dig.
Hur glad du alltid var, hur vacker du är.
Vilket stort hjärta du har.
För du är här hos oss.
Din godhet och renhet lever vidare i våra minnen.
Far iväg lilla ängel.
Kyss din mor på pannan i natt, med en månstrimma, lek med änglarna.
Vi ses en dag.”
Marie B. Göteborg.

”Engla, din bortgång var alldeles för tidig. Jag har inte förstått varför men jag har en fråga; Varför?? Du blev ju bara 10 år! Hoppas du har det bra där du är och att dina närmaste känner någorlunda efter allt som hänt. Livet hänger på en skör tråd, ena stunden är vi här, nästa stunden borta - jag vet eftersom jag förlorade min mamma 2001 då hon var cancersjuk. Sorgen och längtan är så oändlig!”
Peter Karlsson

”Vännen önskar mina varma hälsningar till dig. Du kommer att alltid finnas i mitt hjärta. Mår dåligt av det som hänt dig, du var ung fin. Varför.”
Många kramar från Maria

”Lilla Engla hoppas du inte fick pinas länge. Tänker på mitt barnbarn som blev 10 år nu i april. Hoppas du kommer till en bättre värld än den vi har på denna jord.”
Kerstin

”Mina tankar hamnar vid Engla och alla i familjen varje dag! Jag vet att Engla hade en uppgift och det kommer att betyda mycket för oss alla! MJag tänder, tänder mitt ljus i fönstret och jag vet att Engla ska finna ro!!!”
Kramar till hela familjen!
Ann-Louise

”Engla jag har fått veta vad du ville och hade för mål. Du ville bli något speciellt och det har du också fått bli. Du har blivit en ljusbärare för hela vår onda värld. Sov gott lilla Engla och vila i frid!! Du kommer att för alltid få en plats bland alla änglar i himmelen. Med ljus och väme skickar jag en hälsning till de dina.”
Stig Davidsson i Mora

”Kära Engla. Du har lämnar oss av Sverige och Jorden. Du behöver inte rädd och ensam i Himmler… Gud har hämta dig och iväg. Gud ska ta hand dig för evigt tills familjen möte dig. Vi kom att aldrig glömt dig för evigt. Sov gott Engla och vila ifred för evigt. Alla familjen, släkt, skolan, och andra kom att saknar dig, Engla. Det är med stor sorg i hjärtat jag läser om ditt öde, att något sådant ska få hända ett litet barn med hela livet framför sig! Man blir så arg, men mest ledsen....du var för god för denna världen, lilla Engla! Mina tankar går till de närmast anhöriga, hoppas ni ska finna styrka att orka gå vidare! Sänder en stor kram till er från mig och min familj!!”.
Lilla Engla, vila i frid! ....en mamma i Jämtland!

”Sov gott lilla Engla du har en plats i våra hjärtan.”
Camilla & Jennifer

”Sov lilla duva, sträck ut dina vingar. Låt molnen bädda ner dig, hålla dig varm. Snart kommer dina nära och kära, att hålla dig igen. Men ännu ska du sova lilla duva.”
Michael

”Englamamma! Ord kan inte trösta, tid kan inte trösta. Bara Gud, som är all trösts Gud kan, och när du tar emot hans tröst genom Jesus, kan du veta att du får träffa Engla igen, i hela evigheten, och att ni aldrig kommer till att vara åtskilda mer.”
Camilla Larsson, Halmstad

”Lilla Ängel. Allting blev så tomt, idel tomhet, säger predikaren, allting är tomhet. Den dag då väktarna darrade och sångrösterna miste sin klang. Den dag då trädet lyste vitt och skogens djur släpade sig fram. Vad annat kunde de göra, för vännen återvände till källan, till sin skapare varifrån hon kom. Alla saknar dig så.
Ann-Charlotte Jennesved

”Ditt vackra änglaansikte kommer att lysa över oss länge.Sov gott lilla Engla.”
Inga-Lill

”Engla, du berörde allas våra hjärtan. Våra tankar går till din familj och vi ber till Gud att de ska orka med allt detta svåra. Vi tände ett ljus för dig och din familj tillsammans med många i Sverige. I en mörk och ond värld tror vi att ljuset och kärleken ska segra.”
Många kramar
Ingegerd & Cecilia

”Carina. Jag är en tjej på sjutton år och jag jobbar just nu i en vidiobutik. Vi säljer aftonbladet dagligen och jag har inte kunnat undgå att möta alla löpsedlar med Englas namn och ansikte den senaste veckan. Jag har läst varje ord som skrivits om händelsen och har suttit och skakat hela tiden. Jag är så berörd och önskar att jag kunde göra något.. Den sextonde januari 2007 förlorade jag min stora kärlek och fantastiska vän, Anton. Den här killen blev inte ofrivilligt mördad utan han tog sitt liv, han gav upp. Efter att ha förlorat honom så har jag fått ta alla möjliga konsekvenser; sömnlösa nätter, massor med tårar, skuldkänslor osv. Att det varit "jobbigt" är bara förnamnet. Men händelsen har också gjort mig till en starkare person. Till en början var jag helt övertygad om att jag också skulle hoppa framför ett tåg och ge upp, men nej.. Här står jag idag, fortfarande ledsen och besviken, men så mycket starkare. Mitt råd till dig Carina är att kämpa på och leva ditt liv här för Englas skull. Försök acceptera och förlåta.. anklaga Aldrig dig själv för vad som hänt. Alla sörjer, för vad som hänt din fina flicka. Glöm inte; klarar du detta klarar du allt!”
Många kramar, Iwi Hagert

”Du kommer alltid att finnas i våra hjärta och i tankarna. Vila i fred lila Engla.”
Elissia

”Engla, en flicka söt som socker har försvunnit från våran jord.
Men i himmelriket har en ängel kommit ombord .
Engla du ska veta att jag tänker på dig och din mamma dag som natt.
Snälla lilla Engla, säg att du har det bra, ha hoppet uppe och var lycklig varje dag.
Lek med dina änglavänner, dom förstår nog hur du känner. Nathalie
”Du har fått en särskild plats i himlen, men du kommer alltid finnas i våra hjärtan. Sov gott Engla.” Familjen González från Kramfors

”Engla, du blev bara 10 år, det är så orättvist. Du hade hela livet framför dig! Jag lider med familjen, kan inte i mina vildaste drömmar förstå hur det måste kännas. Är ledsen för det som har hänt, det är hemskt. Familjen, jag önskar er allt gott i framtiden.”
Vila i frida Engla.
Varma hälsningar/Angelica

”Jag läste tidningen i dag på jobbet. Då såg jag det hemska artikeln om hur en man har planerat mordet på en liten flicka. Jag trodde inte mina ögon, kan man vara så ond att skada en liten flicka" En liten ängel"?, hur kan man begå en sån fruktansvärt brott, det är oförlåtligt. Det avsky och frustration som uppstog i mig kan jag inte beskriva med ord. Jag berättade detta till mina arbetskamrater. Därför vill vi på DINX macken i Björklinge (Uppsala) och min fru beklaga djupt sorgen till hennes anhöriga och vänner.
Må denna lilla ängel Englas själ vila i fred.
M.V.H / Tamuchin

”Vila i frid, Engla Vilken sorg och smärta Ni tvingats in i. Tänker och ber för Dig och de närmaste vi alla tänkte på dig och familjen fast vi var inte där och kände inte er men våra tänkar var hos er. Vila i fred, Engla. Många kram till dig, Engla.”
Från två småbarnsmammor, Västerås

”SOV GOTT DU LILLA ÄNGEL. HUR KAN NÅGON VARA SÅ GRYM , ATT SLÄCKA DITT LIV PÅ DETTA FRUKTANSVÄRDA SÄTT. VI TÄNKER PÅ DIG OCH DIN FAMILJ OCH VI GLÖMMER ALDRIG DIG OCH ÅR 2008. MINA TANKAR GÅR TILL MINA EGNA BARN OCH MÅ ALDRIG NÅGOT SÅDANT HÄR HÄNDA DEM.”
SOV GOTT.
CAMILLA

”Engla lilla! Jag kommer för alltid att minnas den lilla bilden av dig på din cykel på väg hem.Jag vart så rörd. Vila i frid .Kram på er, Engla med familj.”
Mvh Classe W

”Alla saknar dig! Jag tänker o jag hoppas du har det bra hos änglarna. När jag läste artikelen om dig o lyssnade på en låt, o varje gång jag lyssnar på låten tänker jag på dig o dina nära o kära.” kram Boel/skurup

”Varför fick du inte vara kvar här med oss.”
Ove

”Engla, ett så vackert namn! Ett så vackert barn! Gör så ont i hjärtat att veta att hon nu vilar i frid. Hoppas du har det bra där du är Engla! Sörjer med er anhöriga!”
Varma kramar Cia

”Engla du borde fått leva ett lyckligt liv bli gammal få uppleva saker, de bästa ja kan säga är: Rest in Peace Engla.”
Annika

”Till en ljusbärande prinsessa..... tänk att en liten flicka som vi aldrig träffat kan väcka våra känslor så. Nu sitter Du högt där uppe och slipper lida. Du har genom det som hänt bundit samman kärlekens band så starkt kärlekens band till dig och Din familj. Vi tänder ett ljus för Dig Engla vår ljusbärande prinsessa. Du är ljuset i livet.”
Nina med familj

”Min lilla Engla, min lilla ängel. Du har försvunnit min lilla ängel och lämnat världen och det gör mycket ont. Jag skulle önska att du var kvar och dela kärleken som du hade till en var. Men om din tid hos mig och hos alla nu har tagit slut, skulle jag önska min ängel att du stannade där du är nu.” R.I.P Engla
Hälsningar Judith

”SOV GOTT LILLA ENGLA VI SES UPPE BLAND MOLNEN, HOPPAS ATT DU TRÄFFAR MIN MORMOR OCH MORFAR”
Kristina

”Med den massiva hjälpinsats som stod till ditt förfogande så visade du oss att det fortfarande finns kärlek och värme kvar i världen. Trots att vi inte kände dig så berörde du oss på det djup som ibland faller i glömska. Med rullande tårar vi ber för dig lilla Engla, en bön mot ditt eviga liv. Din bortgång enade en hel värld och ljuset från dig kommer förevigt att brinna i våra hjärtan.”
Familjen Malmros i Helsingborg

JUST NU SITTER JAG O TÄNKER PÅ ALLT SOM HAR HÄNT BARN PÅ SISTA TIDEN. JAG BOR NÄRA ARBOGA O DIT GÅR JU TANKAR ÄVEN EN KVÄLL SOM DENNA SÅ JAG SÄNDER MÅNGA TANKAR TILL ALLA SOM HAR BLIVET AV MED SINA BARN. KOMIHÅG SE TILL ERA BARN O ÄLSKA DOM MYCKET. HÅLL EN PLATS FÖR ENGLA I ERA HJÄRTAN DÄR HON BOR O HEDRA HENNA VARJE DAG. O TÄNK EN TANKE PÅ MAMMAN I ARBOGA.”
MÅNGA KRAMAR SOM TÄNKER.

”När jag hörde på nyheterna att du var försvunnen bad jag att du skulle komma tillbaks, när jag hörde beskedet på tv grät jag. Även om jag inte kände dej gjorde det ont i hjärtat. Du kommer alltid finnas med mej Engla. Varje dag tänder jag mina ljus och tänker på det du och din familj drabbats av det är hemskt. Hos mej är mina ljus tända för er med all min kärlek, hos mej kommer du alltid leva kvar Engla. ”
Nathalie

”Uppe på himlen långt bort i fjärran sitter en ängel på den vackraste stjärna, den är skickad från våra hjärtan till er alla och viskar ett stilla saknar er alla. Tänker på er.
Kramar från Fam Skoglund, Grycksbo

Engla!
”Du lilla flicka ,att ditt liv skulle sluta på detta fruktansvärda sätt, bara för att du var på fel plats vid fel tillfälle. Jag tror att vi aldrig kommer att glömma dig och ditt hemska öde.Vi i vår familj pratar om dig varje dag och fast att vi inte kände dig sörjer vi dig som en nära vän.Jag hoppas att du har det bra nu där du nu är och att du skall veta att vi alla tänker på dig.
Vila i frid vår allas lilla Ängel.”
Familj i Uppsala

”När jag fick vetskap om Lilla Englas död blev jag alldeles kall inombords.Tårarna började rinna nerför mina kinder. Du har berört mig djupt. Mina tankar går till dina anhöriga i deras djupa sorg och förtvivlan. Vila i frid lilla Engla.”
Anne

”Jag beklagar sorgen för Engla,hon hann inte leva sitt liv. Bara 10-år gammal och så hände det här för att hon cyklade hem för första gången. Alla är glada att du fanns och gjorde våra hjärtan fulla av kärlek. Men nu när du inte är här så kommer alla vara nere och inte va fulla av glädje utan av tårar, vi ger våran stora kärlek till dig. Vila i fred och hoppas du har det bra där uppe.”
Hälsningar, Tara Abbasi i Linköping

”Lilla Engla, ditt liv blev alldeles för kort. Jag gråter för dig och för din familj. Och för att ditt liv tog slut på det sätt som det gjorde. Det sägs att allt har en mening; men i vissa händelser är meningen svår att finna. Namnet Engla kommer alltid att förknippas med en liten flicka vars ljus släcktes för tidigt.”
Sov gott lilla vän. Du finns kvar i allas tankar.”
Anna i Borlänge

"Sov gott lilla Engla" jag kommer aldrig glömma dig.”
Tsigereda

”Hur kunde något som detta bara få hända, att en ung flickas kropp någon kan skända. Det som hänt är så svårt att förstå. Trots det livet vidare måste gå. Jag länge på detta kommer att tänka, var gång jag tänder att ljus jag dig en tanke kommer att skänka.”
Vila i frid lilla Engla,
Marie Sixtensson, Vingåker

”Vila i frid lilla ängel. Tänker på dig och din familj.”
Många varma kramar Johan

”Hoppas att du får det bra där bland molnen ! Din lilla ängel ! Jag är så ledsen, chockad över vad som hänt och så nära oss ! Vi ses i Nagiala !!”
Marko med familj.

”Lilla Engla, vila i frid
Varför är världen så grym?”
En mamma

”Fina, lilla Engla.. Att livet kan va så fruktansvärt grymt & orättvist, jorden en så hemsk plats - det ska inte va så! Obegripligt vad människor kan utsätta andra för. Sån´t slöseri, så meningslöst!Hoppas du fått evig trygghet, ro & lycka och för alltid får leka glatt, äta massor med glass & allt annat gott! Jag kände dig inte, men jag kommer aldrig att glömma dig. Mina tankar finns hos dig, dina nära & kära. Vila i frid lilla Engla!”
Anna

”Mina tankar finns hos dig och din familj. Ditt öde har berört mig ända in i själen. Många tårar har runnit ner för mina kinder. Du vackra Engla, lilla flicka.... du är saknad av många många. Ta hand om mina änglar där uppe. Till er mamma pappa syskon och vänner vill jag bara säga att ljuset lyser för er Engla i mitt hjärta nu och för alltid.”
Kramar från Camilla i Säffle

”Kära Engla! ”Tror att jag inte är den ände som berörs av detta, hur besviken man är på samhället för att dem struntar i att ta detta på allvar, helst när det handlar om barns liv och ditt liv, som är lika värdefullt precis som någon annans, jag berörs av att ingen gör något, och att polisen och samhället tar inte sitt allvar eller tar andras barn på allvar! Hoppas mördaren som tog ditt liv och många andras tjejers liv får villkorlig dom, han förtjänar inget annat, förtjänar att hamna i helvetet, förlåt för hur jag uttrycker mig. Vila i fred och hoppas du blir hoppet för många andras barns och kvinnors liv, som är i fara. Hoppas samhället börjar att ta andras liv på allvar!!!”
Mariana V


Vad kan man egentligen säga? Skamligt och hemskt att detta fått hända. Men jag hoppas att vi kan hedra dig Engla genom att alla tillsammans försöka jobba för en bättre värld och vara mer rädda om varandra. Du har iallafall fått mig att stanna upp och tänka, och hjälpt mig att börja behandla de i min omvärld mer kärleksfullt än tidigare. Så i mig har du tänt ett ljus som jag försöker föra vidare. Till Englas mamma Carina vill jag säga att jag tänker på dig och familjen så mycket och önskar att det fanns någonting man kunde göra. Ni kommer att finnas i mina tankar länge. Sov sött i frid och kärlek, lilla Engla.”
Linnea

”Kära Engla! När jag fick reda på att du var borta så hoppades jag att inget hade hänt dig men när jag hörde vad som hade hänt började jag gråta, jag bad till dig och jag tände ett ljus, jag hoppas att att du har det bra. Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta.”
M v h Alexandra 12 år.

”Till lilla Engla från Fam.Hellström. Vi kan inte med ord beskriva hur vi känner innför det som har hänt dig. Du är som en ängel för oss, för vi vet hur det är att ha en dotter som man älskar mer en livet. Du skall alltid finnas i våra tankar,så som du fanns i dina föräldras tankar för jämnan.”
Vila i frid lilla Engla önskar Hellström.

”Jag kan inte med ord beskriva vad jag känner som har hänt dig. Jag är en pappa till en 7-åring,hon är allt jag kan önska mig. Utan henne inget liv för mig. När jag hör namnet Engla, så tänker jag på en ängel, för det är precis vad jag känner för min dotter. Några ord till dig Engla från Erikas pappa, du är den ängel som sitter på min axel och ler pricis som min dotter. Det betyder allt för oss som är föräldrar, utan er inget liv. Du kommer alltid att finnas i våra tankar.”
Pappa Jörgen, Mamma Kristina, Dotter Erika.

”Tråkigt detta som har hänt. Jag har verkligen följt och läsa tidningen varje dag. Tråkigt att detta hände just dig. Jag förstår bara inte hur nån kan göra så mot barn och även vuxna. Vila i frid Engla. Du finns i Svenska folkets hjärtan.”
RIP Engla
Katarina T

”Varför, varför man blir så ledsen när något sånt här händer. Mitt stora deltagande.”
Kalle.

”Det har skett många våldsbrott. Så råkade Engla ut för ett sådant. Efter alla våldsbrott så har folk verkligen vaknat till. Det bästa sättet att hedra Engla och alla andra våldsoffer är att vi slutar bråka om struntsaker och överlåta ansvaret för saker åt andra. Istället skall vi hjälpa varandra och ta ansvar för samhället så att alla kan trivas och må bra.”
Helsingborgare

”Sov gott du lilla "Engel"
Nu sitter du där på ditt moln bland alla andra änglar som kramar om dig och tillsammans vakar ni över era nära och kära nere på jorden. Tids nog ses ni igen. Tills dess... Vila i frid Engla.”
Många Kramar från Carmitha med familj i Värmland

”Sov gott lilla Engla kram.”
SW

”Jag tänker på dig. det är så hemskt! Hoppas du trivs bra uppe i himlen.”
Jocke i Katrineholm

”Livets låga har slocknat för eran lilla ängel. Ett liv som va fyllt av lust till just livet. Men en ond människa kunde inte låta henne leva det livet,utan tog det ifrån henne. Varför? Ja, det får vi aldrig nåt svar på. Men lilla Engla sitter nog där på sitt moln och vakar över er,sin mamma,pappa och sina syskon och alla hon känner och håller av. Så mitt i all sorg,kan ni känna glädjen över att hon ändå finns där nära er fast ni inte kan se henne.”
Många kramar till er från Anette i Kopparberg.

”Hej, jag fattar inte hur man kan göra så, det är ju hemskt. Jag tycker så synd om alla som kände henne, och särskilt mycket om hennes familij. Jag tycker faktist det är lite otäckt att vara ute och gå själv nu. särskilt att gå i skogen. Jag blir så rädd jag tänker på detta hela tiden. Sov gott Engla. Ha det bra.”
Ebba, 10 år.

”Jag är en tjej på 10 år precis som Engla,och har bestämt mig för att hedra Engla genom att skicka en vers till henne; Du är Sveriges lilla ljus,och jag är rädd att mer barn kommer att drabbas. Men du Engla du var speciell,du verkade vara stark,modig,och jag vet att du försökte hålla emot länge. Det är hemskt att det här ska drabba barn,men det fins ju knäppisar överallt. Jag vet att jag och hela Sverige aldrig kommer att glömma dig. Jag vet också att du kommer att titta ner på oss,och vi kommer att titta upp på dig, och se ett leende ansikte. Engla du blev Sveriges ljusflicka,och det är speciellt.”
Nelly Frick, 10 år, Söderköping

”En sista hälsning!”
Fam. Jilsén

”En liten ängel finns inte längre,bara därför att en ond människa tog det ifrån henne. Men hon finns i allas hjärta och i allas tankar. Vet att hon ser ner på sin mamma,pappa och syskon och vakar över dom. Det finns inte ord för hur grymt det här är,men ni ska veta att jag och många med mig känner en stor sorg och sörjer med er. Må lilla Engla få vila i frid!”
Sov gott lilla Engla. vi tänker på dig.”
Flodda

”Lilla vän!
Jag hoppas att någon du älskar tog emot dig med öppna armar på den andra underbara sidan. Mitt hjärta gör så ont när jag tänker på vilken rädsla du måste känt, jag vill kunna vrida tillbaka klockan så att jag kan ta dig därifrån. Lilla vän du fick bara en kort tid här på jorden, men din existens har lämnat väldigt djupa spår. Jag kommer alltid att minnas dig, trots att jag aldrig sett dig. Du finns i mitt hjärta och det gör din familj också. De kommer att ha en näst intill omöjlig uppgift och det är att försöka leva vidare utan dig. Jag har själv två barn så jag kan tänka mig hur din mamma har det. Du var hennes liv, men nu finns du inte kvar med henne längre. Jag har en stark tro på att vi alla kommer att återförenas med varandra när vi kommer till Andra sidan. Jag ber till Gud att någon tar hand om din lilla själ. Ta hand om din mamma, besök henne, låt henne känna dig och se dig i sina drömmar, hon behöver det. Förlåt för att ingen av oss kunde rädda dig från ondskan själv. Förlåt.”
Olivera

”När en blomma bryts av i sin vackraste blom.
Då blir marken så trist och så fruktansvärt tom.
Men kanske ändå att det finns någonstans.
En undangömd äng eller skreva.
Dit en blomma som brutits för tidigt.
Kan komma och fortsätta.
Växa, dofta och leva.”
Tänker på Engla och hennes familj
Birgitta Andersson, Piteå

”Lilla Engla vila i frid, hur kan nått så fruktansvärt få hända.”
Camilla

”Himlen har fått en ny lysande stjärna, och det är du lilla Engla!
Ditt alltför korta liv har berört så många människor i Sverige, och även ända hit till USA!
Vila i frid Engla och du finns för alltid i våra hjärtan!”
Kramar från en svensk familj i USA

”ÄNGLA ETT VACKER NAMN PÅ EN VACKER FLICKA, SOM JAG TÄNKER PÅ VARJE DAG Å KOMMER Å GÖRA TILLS MIN DÖD , I MITT HJÄRTA”
H. RONNY

”Av alla änglar i himlen, måste du vara en av de som har fört flest människor samman. Du finns i våra hjärtan, tankar och i de flesta av Sveriges invånares hem. Sov i ro lilla vän, blandnattens alla stjärnor lyser du ner över oss i våra hem.”
Familjen Lundin Bjärkhult Småland

”Som pappa till en dotter som också en gång var tio år, fylld av skratt, leklust och aptit på livet, försöker jag förstå hur ni föräldrar känner nu, men det går inte, bara Ni vet. Man kan aldrig sätta sig in i någon annans känslor, men Ni ska veta att jag försöker och att mina tankar går till Er, såväl mina tårar.”
Tobbe

”Precis som solen har en plats på himlen, har du en plats i mitt hjärta.”
Kramar Sofie i Nybro.

”Du har berört oss vi har tagit våra hjärtan till dig du är för fin Varför händer detta sov gott din fina ängel.”
Elisabeth

”Till anhöriga: Jag vill bara säga att jag bor i Västerås, i måndags var jag hemma strax efter 21.30 och då gick jag direkt ut till köket och tände ett ljus för Engla. Då råkade jag titta ut mot grannhuset och såg att i alla fönster lyste det ett ljus. Det här måste vara det värsta som någonsin har hänt er, men jag vill att ni ska veta att hela Svenska folket kommer i all evighet finnas i er rygg, vad som än händer er i framtiden kommer vi aldrig att glömma det som har hänt. Alla våra tankar går till er i en stund som denna.”
Mvh Henri

Hej, sänder en sista hälsning till lilla Engla, vila i frid lilla vän. Passar också på att ge den övriga familjen en kram. tänker på vad de har gått igenom. Tänker på er.
Kramar från Marie och Hasse från Stockholm.

”Det finns inte tillräckligt med ord över det ofattbara som hände dig Engla. En tröst kan vara att du kommer till en bättre värld på "andra sidan". Vem vet? Kan bara föreställa mig om det hade varit vårt barn. Vila i frid lilla vän.
Stefan, Sasiwimon, Anuthida o lilla Felix.
Göteborg

”Engla jag hoppades inte att det skulle bli så här men världen ville visst anurlundajag har haft dej i minna tankar varje dag du berörde mitt hjärta väldigt mycket men nu vet jag att du har det bra solen lyser här visste att det var du min ängel som ville sprida lite glädje för oss det tackar vi för nu riktar jag minna ord till din familj jag vet att din mamma med familj och din pappa kommer att klar detta för dom vet att du sprider lite mera sol den dagen eller alla dagar dom undra varför då tar du din lila sko och puttar ner lite sol bara för dom sov nu gott engla jag och mina barn tänder ett ljus för dej när du sett det så vet jag att du släcker det för oss men du tänder det snabbt igen för att du ska visa oss att nu måste vi alla på denna jord va rädda om varandra inte bara när sånt här händer nej alla dagar i veckan kan vi inte lova engla dessa ord det tycker jag är en liten del vi kan dela med oss."
Sov gott nu från familjen i Bureå.

”Engla! Du är en vacker ängel som flyttat. Du har gett hela Sveriges befolkning en tanke och tro.Vi kommer alltid att minnas dig med kärlek fastän vi inte träffat dig och du kommer alltid att finna kvar hos. SOV GOTT.”
Annica o Roland, en mamma och pappa

Tankar till Engla och hennes familj från oss alla på "Hemmakväll" Gävle.

”Lilla Engla!
Jag kände inte dig men ditt foto i tidningen säger många goda och fina ord om dig.
Där du nu är finner du frid och ro. Hela Sverige har tänkt på dig dem senast två veckorna och du kommer alltid finnas i våra tankar.”
Kram Martina

”Hej, vad bra att du, Engla, kom till rätta tillslut. Att du kommer få en begravning från nära och kära. Att dina nära och kära inte får en begravning utan dig. Det vill ingen. Så tänker man på dig jämt, jämt. Varje dag som går. Och så kommer det fortsätta ett tag till. Det går inte en dag utan att man inte tänker på dig. Snart kommer ljuset vara slut. Ljuset för dig. Det finaste ljuset man har. Det ljuset man inte velat tända för det var för fint. Men man tänder det för DIG.”
En som tänker på dig...

”Vi tänker på er.....Älskade lilla Engla vila i frid, kommer alltid att minnas dig, vi kommer förbi din kyrka i sommar på våra motorcyklar och lägger ner en ros till dig, vi kommer att träffas någon gång...
Kicki o Jens i Ramnäs

Även fast jag aldrig hade träffat dig Engla så saknar jag dig jätte-supermycket...när jag såg löpsedlarna och det så började jag att storgråta...jag tycker så synd om dig och din familj, för du blev ju bara 10 år och fick inte uppleva så mycket... jag förstår inte hur man kan göra så mot en så söt flicka som du var.... jag har tänt ljus för dig och sörjer för dig och din familj, men jag hoppas att du har det bra uppe bland de andra englabarnen... kommer aldrig att glömma dig...”
13:åriga C elina

”Sov godt lille, Engla. Hvil i fred.”
Klem fra: Thorine, Thea Elise, Marinius, Odd Vidar og Helèn.

”Jag berördes starkt av mordet på Engla och kände jag var tvungen att uttrycka mig så jag gjorde en låt till henne. Den heter The story of Engla.
Engla, the little angel
Engla, the little girl
Engla, the ten year old angel
Engla, she had a smile
She was someone special
She did not deserve this
She never lived to e eleven
She was very sweet
Var hon än är... Må hon ha funnit frid
R.I.P Engla”
Malin L, 13 år

”Ett ljus för Engla! Engla...jag hoppas att du har det bra där uppe och att du vet att många bryr sig om dig här nere. Tände ett ljus för dig i tisdags och jag vet att många andra gjorde det, Sverige och jag kommer aldrig att glömma dig!
Rest In Peace Engla.”
Fanny L 13 år

Engla, du finns i mina tankar för alltid,vila i frid
Många Kramar från Malin i Småland.

”Himlen har fått jordens vackraste ängel. Vi tänker på dig och din familj Engla.”
Familjen Eriksson

”FAR I FRID MIN KÄRA”
RONNY