Dagens namn: Brynolf
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter / EU-valet

”Att vara stolt svensk är att fira demokratin”

Här kan du läsa hel chattsammandraget.

Mona Sahlin säger: Hej nu är jag och Åsa Westlund här
JemHolograms säger: Om Socialdemokraterna får bestämma, med dig i ledningen, kommer vi att rösta om Euron igen inom en snar framtid?
Mona Sahlin säger: Sist sa folket nej. Då sa vi att efter ca 10 år kan frågan prövas igen. Men folket skall bestämma.
Jag har lettiska anst säger: Jag har lettiska anställda på min mjölkgård. Jag har det för att jag inte kan hitta några andra mjölkare. De får 7 kr mindre i timmen för att de inte kan engelska eller svenska. Varför vill ni stoppa det här? Då får jag jätte svårt att bedriva min mjölkgård i framtiden.
Mona Sahlin säger: Alla skall ha samma lön oavsett varifrån man kommer.
Victor säger: Hur tycker du att EU borde satsa på min generation (ungdomar) för att ge oss bättre förutsättningar?
Mona Sahlin säger: Ungdomsarbetslösheten är stor. EU och länderna måstre hjälpas åt. T ex med fler utb platser, praktikplatser i hela Europa. Och att invetsera i jobb ist för skattesänkn. Läs mer på vår hemsida.
Karl Sveaborg säger: Hej Mona Sahlin ! Jag undrar, tar ni ställning kring frågor om människohandel och så. Exempelvis prostitution; som är lagligt inom vissa EU länder,exempelvis Holland? Vill gärna veta hur tar ni ställning och vad Sverige kommer stå för inför valet. Tack i förhand !
Mona Sahlin säger: Vi arbetar hårt mot människohandel och för vår sexköpslag.Den borde fler länder ha. Kvinnors rättigheter är oxå mänskliga rättigheter!
Joakim säger: Åsa, vad gör ni och vad tror du att S kan uppnå under kommande 5 år för miljön och klimatet?
Mona Sahlin säger: Lite tekniska problem... EU måste öka sina klimatambitioner. Det är viktigt för att vi ska få ett globalt klimatavtal på plats och för att jobben ska bli fler. Det behövs investeringar i förnyelsebart, energieffektiviseringar och skärpta utsläppskrav.
Arbetslös Elektrker säger: Hur ska vi ta tillbaka svenskheten och vad som är svenskt från nasister och rasister som tagit patent på begreppen?
Mona Sahlin säger: Att vara stolt svensk är att fira demokratin. Att bära den svenska flaggan är att vara mot rasism. Var svensk - och gör sverigedemokrater till det osvenska!
Pia säger: Hej Mona! Kort och koncist, ge mig ett skäl att rösta på Sossarna i morgon:
Mona Sahlin säger: Vill du att politiken skall bestämma över marrknaden och ge jobb och trygghet? Rösta imorgon på s!
Alex säger: Hej Mona Sahlin! Hur ställer ni er till lissabon-fördraget?
Mona Sahlin säger: Vi röstade ja. Det är bättre för miljökraven och för utvidgningen
Yngve säger: Jag var beredd att ge min röst till socialdemokraterna. Men när jag hörde dig i den sista debatten med Fredrik Reinfeldt (jag röstar aldrig höger!) försvara den höga lön EU-parlamentarikerna får, så är jag beredd att ge rösten till något annat parti eller låta bli att rösta överhuvud taget. Du tycks leva i en värld jag inte känner till. Politiker ska ha betalt, precis som alla andra. Men de ska inte bli miljonärer under sitt 5-års mandat. Står du fast vid att EU-parlamentarikerns lön, som kommer att bli över 80 000 krnor i månaden är berättigad?
Mona Sahlin säger: Det är höga löner! Men nu har alla samma lön. Och skattar i Sverige! Lönen borde varit lägre, men det fick vi inte igen0om. Men kom ihåg att vi vill ha kvar rättvisa skatter i Sverige!
Malin säger: Marita Ulvskog sa i TV att hon inte ville inför EMU. Men står inte S för att det ska införas?
Mona Sahlin säger: Jag är för! Men det är en folkomröstning som skall avgöra.
Pirat-Daniel säger: hej! hur ska ni lösa fildelningsfrågan? Ska ni som alliansen jaga en hel ungdomsgenration?
Mona Sahlin säger: Inte jaga de som fildelar enstaka gånger. Men de som tjänar pengar istället fr de som skrivit musiken t ex.
Andreas säger: Hur ser du på ett eventuellt USE - Europas förenta stater?
Mona Sahlin säger: Inte aktuellt. Ingen som vill ha. Det är fria länder som samarbetar för att lösa gemensamma problem!
rick123 säger: Hej Mona. Vad skulle du säga är de största skillnaderna mellan er och borgarnas politik, sett i ett europa-perspektiv?
Mona Sahlin säger: Människan före marknaden - eller marknaden före allt? Det gäller miljökampen och kollektivavtalen
Hans Levander säger: Hejsan! Vad anser du om privat sponsring av EU-kandidater som blir allt vanligare, Benny Anderssons bidrag på en 1 miljon till Gudrun Schyman och Ians sponsring av Alf Svensson, aktuella fall i dag? Dags att liksom i USA införa ett tak?
Mona Sahlin säger: Det viktiga är nog att allt redovisas öppet och ärligt. Partiernas egna stöd måste vara det centrala.
Joakim säger: Vad vill du säga till alla de unga som inte röstat än? De är ju en del
Mona Sahlin säger: EU bestämmer mycket. Det spelar roll om det är höger eller vänster. Det är 5 år till nästa gång vi kan påverka. Rösta bort Sverige Demokraterna!
D3 säger: Hur kan ni alla etablerade partiet säga att ni inte ska jaga en hel ungdoms generation för att sen just göra det? Varför ska jag tro på det du säger nu inför valet vad gäller fildeling?
Mona Sahlin säger: FRA vill vi riva upp. Den är det stora hotet mot integriteten. Och det är de som kommersiellt tjänar på illegal fildelning som vi vill åt.
Joakim säger: Hej Sahlin Varför är jobbfrågan så viktigt för dig och Socialdemokraterna?
Mona Sahlin säger: Arbete ger frihet och egen försörjning. Politiken kan göra så att klyftorna minskar. Utan jobb har vi inte råd med välfärd.
Jens säger: Vad vill S göra med IPRED då?
Mona Sahlin säger: Se över FRA, telekomdirektivet och IPRED tillsammans så att integriteten skyddas och balansen mellan att skydda upphovsrätten och komma åt det kommersiella snyltandet blir bättre. De som skriver musik och böcker måste kunna få betalt!
David säger: Hur ska du kunna hjälpa till med ekonomikrisen
Mona Sahlin säger: Klarar vi jobben så klarar vi ekonomin. och då klarar vi välfärden. Så sänk inte skatten för oss som tjänar mycket!Investera i jobben nu!
Lena säger: Varför skall man INTE rösta på piratpartiet? Varför är sossarna bättre?
Mona Sahlin säger: Piratpartiet - vad tycker de om jobben? Om miljön? Om NATO? Om aborter? Politik är så mycket mer under de 5 år som valet nu handlar om.
Moderator säger: Nu kommer sista frågan.
lindh säger: Spelar det någon råll att rösta?
Mona Sahlin säger: JA! Om inte du säger vad du tycker nu, så är det någon annan som gör det åt dig. Det kan vara en Sverige Demokrat..... Rösta!!!!!!
Moderator säger: Nu är chatten slut. Tack Mona Sahlin och Åsa Westlund – och alla ni som ställt frågor!
Mona Sahlin säger: Tack!

Svar i sista minuten

Snabbguiden som hjälper dig att välja rätt.

Här hittar du den!

     

UNIKT WEBBTEST: Se vilket parti som tycker mest som du – här.

     

Därför ska DU rösta – fem anledningar.

SENASTE NYTT

Nyheter

Visa fler
Om Aftonbladet