Byn där alla vill bli dörrvakter

1 av 3 | Foto: ARKAPRAVA GHOSH/BARCROFT INDIA BARCROFT INDIA
Muskelknuttarna i indiska byn Asola-Fatehpur Beri spänner musklerna. Här har 90 procent av de vuxna sitt drömjobb: Dörrvakt.
NYHETER

Vill du komma in i byn?

Då är det bäst att du tar ett par varv runt kvarteret först.

Indiska Asola-Fatehpur Beri är nämligen känt för två saker: Styrketräning och ungdomar som när en dröm att bli dörrvakter.

Visst går det nog att syna en och annan rosa tanga i Asola-Fatehpur Beri utanför New Dehli. För här är de unga männen och pojkarna inte sena att posera framför kameran.

Vill bli dörrvakter

Byn har blivit känd som en pålitlig personalkälla till yrken där muskelknuttar ofta har förtur. Och nästan 90 procent av männen mellan 18 och 55 från byn uppges ha landat drömjobbet, enligt brittiska Daily Mirror.

– I den här byn är det inte en enda pojke som inte går på gymmet. Ingen här vill bli ingenjör eller läkare. Alla vill blir dörrvakter, säger tränaren Vijay Pahelwan till tidningen.

Två gånger om dagen, på morgonen och kvällen, tränar de. Och passen kan vara i ett par timmar åt gången.

– Alla pojkar tränar och är noga med hur de sköter sina kroppar. Ingen dricker, ingen använder tobak och de allra flesta är vegetarianer, säger Pahelwan.

Går i skolan

Bland olika träningsrutiner finns även mer oortodoxa saker som att lyfta motorcyklar och traktorer. Även yoga uppges vara en del av dagliga träningen.

Däremot måste de yngre fortfarande gå i skolan för att lära sig sin abc och att räkna.

– Det enda arbete jag vill ha när jag blir stor är att vara dörrvakt. Dörrvakter har vältränade kroppar, och jag vill också vara vältränad, säger 13-årige eleven Keshav Tanwar.

När de unga männen fyllt 18 söker de allt som oftast lyckan i New Dehli, antingen som dörrvakter eller för att få arbete på privata säkerhetsföretag.

ARTIKELN HANDLAR OM