Publicerad:
Uppdaterad:

Betty, 94, tror inte sina ögon när polisen knackar på

Av: Sofia Roström Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

94-åriga Betty Helmuth blir paff när hon öppnar dörren.

Utanför står nämligen ett helt gäng uniformerade poliser.

När hon får veta varför de är där kan hon nästan inte hålla tillbaka tårarna.

Ovädret Irma lämnade förödelse efter sig när hon drog in över en rad öar i Karibien för att sedan fortsätta mot amerikanska delstaten Florida.

En av alla de som oroade sig för anhöriga på de drabbade platserna var Rachel Copeland i Texas.

Hon bestämde sig för att kontakta den lokala polisen, skickade ett meddelande till den på Facebook och bad att de skulle se till att hennes mormor Betty Helmuth, som bor i Clearwater, Florida, var okej.

– Jag skrev ett meddelande och bad dem: ”Snälla, finns det någonting ni kan göra för att hjälpa min mormor”, säger Rachel Copeland till ABC News.

Och det fanns det.

”Hon var oerhört tacksam”

En dryg handfull uniformerade poliser åkte hem till den 94-åriga kvinnan och knackade på. Med sig hade de bland annat vatten och ficklampor. Betty Helmuth blev minst sagt förvånad, men när hon fick veta varför poliserna var där blev hon överväldigad.

– Hon var oerhört tacksam och hennes personlighet och leende gjorde det helt klart värt det för oss, säger polisen James Frederick till ABC News.

Poliserna filmade det något ovanligt hembesöket och la ut på sin Facebooksida. Det hjärtvärmande klippet har nu setts av tusentals.

– De agerade direkt efter mitt meddelande. Jag kan inte med ord beskriva hur fantastiska de är, säger Bettys barnbarn, Rachel Copeland, och tillägger:

– Hon (mormodern, reds.anm) pratar fortfarande om hur stiliga de är. De är våra hjältar.

Enligt ABC News åkte polisen James Frederick tillbaka för att se till Betty Helmuth flera gånger efter den första visiten eftersom hon senare också var en av de uppskattningsvis 13 miljoner Floridabor som förlorade strömmen. 94-åringen har nu fått strömmen tillbaka.

Publicerad:
Publicerad: