Markus Prinsessemla - det bästa av två världar

Markus Ekelund, 39, på Thimons konditori och bageri i Nässjö är konditorn som står bakom årets hetaste fastlagsbulle - Prinsessemlan.

Prinsessemla
Prinsessemla

Markus Ekelund på Thimons konditori och bageri i Nässjö har fått sina varianter av semlor omtalade två år i rad. 2016 skapade han ”semoothie”, en semla i flytande form och i år har slagit till på en prinsessemla.

– Jag hade egentligen samma idé förra året, men då var det så sent in i säsongen så jag sparade den.

Markus ville slå samman Sveriges mest populära bakverk och valde att klä in semlan i prinsesstårtans signum - grön marsipan.

– Jag tyckte att det var en bra idé och googlade runt lite och insåg ganska snabbt att ingen annan hade gjort det förut, så jag gjorde en, berätttar Markus.

På onsdagen 2017 lade konditoriet upp semlan på sin Facebooksida och sedan dess har ryktet spridit sig över hela Sverige. Hittills har 200 000 sett semlan och i kommentarsfältet är det många som uttrycker sin längtan efter att sätta tänderna i den.

”Säger bara...”Sassa brassa mandelmassa vi vill höra nätet rassla”...1–0 till er på Thimons”, skriver en person.

”OMG Jag älskar verkligen semlor & prinssestårta/bak”, skriver en annan.

– Det är jättestort för oss i lilla Nässjö men vi gjorde de allra första exemplaren igår så vi har inte märkt något på försäljningen, berättar Markus.

Publisert:

LÄS VIDARE