Här är Lisebergs nya hisnande attraktioner

1 av 3 | Foto: Valkyria blir Europas längsta Dive Coaster.
GODA NYHETER

Under 2017 och 2018 kommer nöjesfältet Liseberg att få två nya attraktioner: Loke och Valkyria.

– Man känner verkligen att man lever! säger Lisebergs attraktionschef Daniel Lindberg.

De närmsta två åren kommer Liseberg att satsa 250 miljoner kronor på nya attraktioner. Inspirationen till dem har hämtats från nordiska myter och legender och vid berg- och dalbanan Balder tillkommer nu två andra fornnordiska väsen – Loke och Valkyria.

– Det finns fantastiska berättelser att inspireras av i vår historia, säger Lotta Carlsbogård, ansvarig för konceptutveckling på Liseberg, i ett pressmeddelande.

”Man känner att man lever”

Loke blir Europas högsta Gyro Swing-attraktion, dubbelt så hög som föregångaren SpinRock. I den sitter man med ansiktet utåt och benen dinglandes medan den i en pendlingsrörelse når 42 meter över marken.

Till sommaren 2018 kommer sedan berg- och dalbanan Kanonen att ersättas av Valkyria, Europas längsta Dive Coaster. Sittandes sex personer på bredd och med benen fritt åker man 47 meter upp i luften – och precis när vagnen är på väg över kanten stannar den. Sedan släpps man 50 meter rakt ned i och in i en tunnel.

– När man spänts fast och oåterkalleligen dras högre och högre upp känns det som att man ska svimma. Men efter åkturen flödar adrenalinet och man känner verkligen att man lever! säger Lisebergs attraktionschef Daniel Lindberg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Liseberg