Carolines hyllning till personalen: ”Du har fått henne att växa”

1 av 2 | Foto: Caroline är kontaktperson åt en tjej som har problem med ångest. När tjejen fick en panikångestattack på Liseberg blev hon sedd av personalen.
GODA NYHETER

När en tjej i mellanstadieåldern fick en panikattack vid en av Lisebergs attraktioner såg en i personalen till att lugna henne istället för att be henne gå. Nu hyllar Caroline Svensson, kontaktpersonen åt tjejen, honom.

Han var villig att ge henne tid och förklara för henne, det gjorde henne väldigt stärkt, säger hon.

Caroline Svensson är kontaktperson åt en tjej som har problem med ångest. I torsdags var tjejen på nöjesparken Liseberg i Göteborg, när hon hon skulle åka attraktionen AtmosFear kom paniken. 

– Där fick hon en ångest- och panikattack, hon fick inte till det med säkerhetsanordningen. Så hon ställde sig på sidan, säger Caroline.

”Han gav henne tid”

En kille, som var den som jobbade vid attraktionen, hade då gått fram till henne. I stället för att be henne lämna så pratade han med henne, lugnade henne och förklarade hur säkerhetsordningen fungerade.

Det slutade med att hon kunde åka karusellen i alla fall, tack vare honom.

– I vanliga fall är hon väldigt rädd och känner sig ofta osedd. Han förstod och var villig att ge henne tid och förklara för henne, det gjorde henne väldigt stärkt.

Han fick henne känna sig sedd

Caroline, som fick händelsen återberättad för sig av tjejen, hyllar killen i ett inlägg på Lisebergs Facebooksida. Och hon är inte ensam om det, tusentals personer har uppmärksammat hans goda gärning.

Där skriver hon att det är ovanligt att människor bryr sig på det viset som han gjorde.

Den här tjejen visar tydligt att hon har panik och den här killen tar sig tid att prata med henne! Det kanske inte låter som en stor sak, men för henne är det guldvärt (...). Du som gjorde detta för min underbara vän, så vill jag att du ska veta att du fått henne att växa. Du får henne att känna sig sedd. Du har fått henne att förstå att de finns människor som bryr sig. Hon känner nu att hon vågar mer, utan att vara rädd för att få sina attacker, för där kanske finns någon som du.”

– Jag tycker att det är viktigt att människor som gör bra saker ska få höra det, säger hon och fortsätter:

– Han har stärkt hennes självförtroende, kanske har han fått henne att förstå att det finns människor som bryr sig.

”Man blir stolt”

Caroline hoppas att det här når fram till den berörda. Men än så länge är det en okänd hjälte enligt Katarina Kolb på Lisebergs marknadsavdelning.

– Jag har förmedlat vidare hennes beröm till områdescheferna som har hand om attraktionerna, säger hon och fortsätter:

– Man blir stolt som kollektiv av sådant här, jag själv blir stolt – det är det här vi är riktigt bra på.

Läs hela Carolines hyllning här nedan.

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Liseberg

Feelgood