Här säljer de kläder – till barn med olika funktionsvariationer

Byxor utan knappar, jackor som går att öppna upp i flera delar och tröjor med kardborrband – det är några exempel från ”Easy dressing”.

Kollektionen är brittiska butikskedjan Marks & Spencers nya satsning och riktar sig till barn med olika funktionsvariationer.

Det funktionella modet hyllas nu på sociala medier.

Den brittiska butikskedjan Marks & Spencer hyllas just nu för sin nya kollektion med kläder till barn med olika funktionsvariationer. Kläderna är designade för att passa barn med olika behov, till exempel finns kläder som ska vara enkla att ta av och på sig för rullstolsburna, skriver Buzzfeed.

”Vi har skapat en speciell kollektion med kläder som är anpassade för barn som behöver extra hjälp”, skriver Marks & Spencer på hemsidan.

”Kläderna ska vara enkla”

Kollektionen heter ”Easy dressing” och har tagit ungefär två år att ta fram. I processen har föräldrar, kunder och barnläkare varit inblandade för att få fram användbara plagg.

”Oavsett om de har sond eller helt enkelt behöver lätta kläder att ha mot känslig hud – kläderna ska vara enkla, snabba, bekväma och roliga”, fortsätter de.

Kläderna är anpassade efter olika behov – en jacka är till exempel delad för att det ska vara smidigt att ta på sig för den som rullsol, så som det syns på bilden ovan. Andra exempel är en tröja med mjuka kardborrband och byxor utan knappar och dragkedjor.

Hyllas på sociala medier

Och kampanjen har minst sagt fått ett varmt mottagande. På sociala medier hyllas företaget för kollektionen.

”Stor eloge till M&S för att de utvecklat "Easy Dressing"-kollektionen för barn med funktionsvariationer, sensoriska störningar, utfodringsrör etc. Detta är episkt!”, skriver till exempel en användare på Twitter.

”Hur lysande är inte det här!? Inte bara har Marks & Spencer använt olika barn i sin senaste reklamkampanj, det har också tagit det ett steg längre och skapat ’Easy dressing’”, skriver en annan.

Publisert:

LÄS VIDARE