Ingen ville ha hunden Picasso – nu är han internationell kändis

1 av 7 | Foto: Luvable Dog Rescue
Picasso och Pablo är hundbröderna som blivit internationella kändisar.

avChristina Smedbakken

GODA NYHETER

Hunden Picasso fick sitt namn på grund av sitt speciella ansikte. Ingen ville ha honom och han hotades av avlivning. Nu vill alla ta hem honom, skriver CNN.

Picasso och hans bror Pablo föddes på en kennel i Kalifornien, USA. De tillhör en blandras mellan corgi och pitbull-terrier, men Picasso är speciell. Han är född med en missbildning som inte bara påverkar hans utseende utan även hans förmåga att äta.

Hotades av avlivning

Ingen ville köpa Picasso och hans bror och därför lämnade uppfödarna dem på ett djurhärbärge. Där hotades de åtta månader gamla hundbröderna av avlivning. Det var då Luvable Dog Rescue, ett djurhärbärge i Oregon, hittade dem.

– Jag frågade en av volontärerna om hon hade några hundar med ovanligt utseende eller speciella behov. Hon svarade att de faktiskt hade det och skickade ett foto på Picasso, säger organisationens förvaltningschef Liesl Wilhardt till djurtidningen The Dodo.

Internationell kändis

Luvable Dog Rescue adopterade både Picasso och hans bror Pablo, eftersom de inte gick att dela på. Organisationen postade bilder och videoklipp av Picasso på Facebook och Instagram. Nu har hunden med det speciella ansiktet blivit en internationell kändis.

Foto: Luvable Dog Rescue
Picasso och Pablo räddades av Luvable Dog Rescue.

Människor från hela världen vill erbjuda bröderna ett nytt hem. Organisationen har dessutom fått in flera donationer för att hjälpa dem. Innan Picasso kan flytta ska han dock få genomgå en tandoperation för att åtgärda problem orsakade av hans sneda nos. Utöver sitt utseende är Picasso precis som andra hundar.

– Han är totalt omedveten om sitt utseende och dömer inte sig själv eller andra efter hur de ser ut på utsidan. Picasso kan lära andra att det vi har gemensamt är viktigare än våra olikheter, säger Liesl Wilhardt till CNN.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

USA

CNN

Facebook

Husdjur