PRESENTERAS AV

Galna erbjudandet: Åk på lyxkryssning – med riktigt saftig lön

1 av 4 | Foto: Royal Caribbean International
GODA NYHETER

Nu erbjuder ett kryssningsföretag ett av världens kanske glassigaste jobb – nämligen betald semester ombord. Enda kravet är att resan dokumenteras i sociala medier, skriver Daily Mail.

Många som åker på semester passar på att dokumentera sin resa i sociala medier, exempelvis på Instagram. Men få skulle nog ens drömma om att få betalt för det besväret.

Nu kan den osannolika drömmen dock bli verklighet. Kryssningsföretaget Royal Caribbean International erbjuder en ”treveckors-praktik” på tre olika kryssningar under sommaren. Med en lön som motsvarar en årslön på 52 000 pund (cirka 600 000 kronor) finns bara ett krav på motprestation.

”Deltagaren måste lägga upp tre foton per dag på Instagram på varje kryssning”, skriver företaget.

Expertpanel avgör

Vad som ska dokumenteras på bilderna är också tydligt klargjort. Bland annat ska de föreställa havet, en hamn, horisonten, olika platser ombord, en ”extraordinär upplevelse ombord eller på land” och ”en extraordinär person”.

Royal Caribbean International tar emot ansökningar via Instagram. Konkurrensen om att bli semester-proffs lär gissningsvis bli ganska rejäl. En panel av experter ska titta närmare på personerna som sökers Instagramkonton för att avgöra om de passar för rollen.

– Våra kryssningar är fyllda med fantastiska händelser, och vi vill hitta en talangfull historieberättare, som kan hjälpa oss förmedla de där unika upplevelserna, säger Ben Bouldin, vd för Royal Caribbean International, till Daily Mail.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook