William, 7, fick träffa polis-idolerna från tv

1 av 7 | Foto: Privat: Mats Gebelius
William fick äntligen träffa sina idoler vid Huddingepolisen.
GODA NYHETER

William, 7, lånade sin pappas Facebook för att skriva till poliserna i TV4:s verklighetsserie ”112 – på liv och död”. I fredags fick han träffa idolerna när dök de upp utanför familjens hus i Solberga.

– När vi kom dit stod han och hoppade, säger Reine Berglund vid polisen i Huddinge.

William, 7, från Solberga i Stockholm har länge varit ett stort fan av poliserna i TV4-serien ”112 – på liv och död”. Han frågade sin pappa Mats Gebelius om han fick skriva till idolerna via Facebook.

– Han fick låna mitt konto, han är för liten för att ha ett eget. Med lite stavningshjälp gick det bra, säger pappa Mats.

Stod och hoppade

”Hej Reine! Jag heter William och är 7 år. Jag skulle väldigt gärna träffa dig och de andra poliserna”, skrev William i sitt inlägg.

En halvtimme senare hade Reine Berglund vid Huddingepolisen svarat. Han erbjöd William att besöka polisstationen, men fem minuter senare ändrade han sig – poliserna skulle istället komma hem till honom.

I fredags fick William träffa sina idoler. Fyra poliser, Reine inkluderad, dök upp utanför hemmet i en fullt utrustad polisbuss. Två av grannbarnen, Theodor och Jazmine, kom också över. Barnen fick hälsa på poliserna, sitta i polisbussen och titta på utrustning och blåljus. William var eld och lågor.

Foto: Privat: Mats Gebelius
William, Theodor och Jazmine var glada att få träffa poliserna från tv.

– När vi kom dit stod William och hoppade. Det var så gulligt att grabben var så fascinerad av poliser, och kul att vi hade tid att komma förbi en sväng, säger Reine Berglund.

Vill öka förtroendet

Reine skrev senare ett inlägg på Huddingepolisens Facebooksida där han berättar om besöket under rubriken ”Våra små hjältar”. I inlägget, som i skrivandets stund har 1700 gilla-markeringar, skriver Reine:

”Vi tycker det är viktigt att skapa förtroende bland våra små medborgare, allt för många är tyvärr både blyga eller rentav rädda för oss. Det är allt annat än bra om barnet skulle gå vilse eller på något annat sätt behöva hjälp.”

En positiv bild

Efter besöket var barnen glada och uppspelta. Williams pappa Mats är imponerad över polisernas insats.

– Det var stort av dem att de kom och ställde upp, och riktigt kul för barnen. Det ger en positiv bild av polisen, säger han.

William, som fick både en poliströja och ett löfte om en framtida rundvandring på polisstationen, håller med. Han förklarar att han vill bli polis när han blir stor.

– Det bästa med det är att man får fånga skurkar. Det enda som inte verkar kul är att man måste testa pepparspray i ögonen under utbildningen. En av poliserna berättade det, säger William.

ARTIKELN HANDLAR OM