Skippade tvättiden – gifte sig i stället

avJonna Claesson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Privat
Malmöparet Anna och Felicia skippade tvättiden – gifte sig i stället

Malmöparet Ahnna Gaberud och Felicia Stenlund lade alla sina fredagsplaner åt sidan. I stället för den efterlängtade tvättiden tog de varandra i handen och gick till kyrkan och gifte sig, vilket Skånska Dagbladet var först med att berätta.

Ahnna Gaberud och Felicia Stenlund hade hört talas om att det skulle vara drop-in vigsel i S:t Paulikyrkans i Malmö under Prideveckan. Till en början hade de tänkt bjuda in vänner och familj men ångrade sig när alla inte kunde närvara.

Men under fredagen, när Anna stod och borstade tänderna, fick Felicia ett infall.

– Jag sa ”nu gör vi det bara”, berättar Felicia för Aftonbladet.

Anna var tveksam och tyckte att de allt kunde vänta tills både familj och vänner kunde vara på plats.

– Jag sa att vi skulle skita i vad andra tyckte och göra det här för vår skull. Det tog bara en minut att övertala henne. Det var bara att kolla vad vi hade i garderoben och ta oss till kyrkan.

– Vi såg att det var en kvinnlig präst, det är pride och det är allt vi står för. Det är vårt giftermål, och varför ska vi tvingas göra det borgerligt bara för att vi vill göra det snabbt, säger Ahnna Gaberud till Skånska Dagbladet.

Paret hade förväntat sig att vigseln skulle bli lika spontan som deras beslut men väl i kyrkan var det väl planerat.

– Vi fick ju sitta där med prästen och välja psalmer och vilken låt vi ville gå in till. Det trodde vi ju inte. Men det var verkligen på riktigt.

”Vi gör det för vår son”

”Då var det bara att dra på sig kläder, sätta sig på cykeln och köpa ringar på vägen till kyrkan. Väl på plats vid kyrkan bestämdes musik, psalmer och en reporter frågade om han fick ta bilder på oss. Med en präst, en reporter och en vaktmästare som vittne blev vi idag fru och fru”, skrev Felicia på Facebook.

Paret inseminerade sig i Danmark och väntar barn i november. Eftersom paret måste vara gifta för att adoptera har planen funnits där ett tag. Men hindersprövningen från Skatteverket har dröjt och bröllopsplaner har skjutits upp.

– Sedan kom hindersprövningen och då orkade vi inte vänta. Visst, anhöriga blev lite besvikna över att de inte kunde vara med men de är ju gladast innerst inne. Vi gör ju det här för oss men också för vår son. Vi kanske förnyar våra löften och då kan alla vara med, säger Felicia och fortsätter:

– Vad väljer man, tvätta eller gifta sig?

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Vigsel

Familj

Pride