Petra tog magisk bild – på dansande polis

Av: Christina Smedbakken

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Petra Griner Lewén
Här dansar Rinkebypolisen Anton Larsson och cruising-föraren Ronja Ferm.

GODA NYHETER

Polisen gick fram till bilen och bjöd upp till dans – och hela cruisingen stannade upp. Fotografen Petra Griner Lewén fångade det magiska ögonblicket på bild.

– Det var helt underbart, ren och skär lycka och värme, säger hon.

Vid tiotiden på Stockholm Cruising i lördags kväll gick kön långsamt och regnet hängde i luften. Gatufotografen Petra Griner Lewén vandrade längs raden av bilar när hon plötsligt fick syn på något.

”Folk runt omkring stannade upp”

En uniformerad polis gick fram till en av cruising-bilarna och bjöd upp till dans.

– Jag märkte att folk runt omkring stannade upp och plockade fram mobiltelefonerna. Det var ett speciellt ögonblick, säger Petra.

Hon drog fram kameran och lyckades fånga den spontana dansen i en vacker ögonblicksbild. När hon kom hem bestämde hon sig för att dela bilden i ett Facebookinlägg – men hade inte räknat med den starka, positiva responsen.

– Jag lägger nästan aldrig ut något offentligt på Facebook, men den här bilden tyckte jag var så skön, säger hon.

”Fick stoppa övrig trafik under tiden”

Det visade sig att det dansande paret, Rinkebypolisen Anton Larsson och cruising-föraren Ronja Ferm, lagt märke till att bilden togs. De blev båda glada när de sedan hittade den på Petras Facebooksida.

Anton, som aldrig träffat Ronja förr, berättar att han blev på danshumör när han hörde musiken som spelades i hennes bil.

– Jag stod och höll i trafikövervakningen, men greps av den härliga stämningen på plats. Jag öppnade förardörren och bad henne stiga ur och bjöd upp till dans. Jag fick stoppa övrig trafik under tiden, säger han.

Ronja själv blev väldigt förvånad när en uniformerad polis närmade sig deras bil.

– Först trodde jag att han skulle säga till oss att lugna ned oss lite i bilen, för alla satt och dansade med i musiken. Men sedan drog han tag i mig och snurrade upp mig i en jättebugg, säger hon.

Vill ha bilden på stationen

Fotot blev även uppskattat på Antons polisstation. Därför har Petra Griner Lewén bestämt sig för att rama in bilden och skänka den till stationen.

– Anton berättade att bilden cirkulerat internt på polisens sidor, och att de ville hänga upp den på sin station. Det känns kul att de som var med på bilden hittade den och hörde va sig, säger hon.

För Ronja Ferm, som ofta åker på cruising men aldrig förr har dansat bugg med en polis, blev händelsen ett minne för livet.

– Det är någonting man lär minnas. Det är inget som försvinner, säger hon.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

Publicerad: