PRESENTERAS AV

14-årige pojkens fina gest i hagelstormen

1 av 2 | Foto: Facebook
14-åringen sprang ut för att ge skydd åt den äldre mannen.
GODA NYHETER

14-årige Elvis godhjärtade handling för en äldre man hyllas efter att en besökare bevittnade det hela, skriver ABC News.

En man vid namn Rick Buenaventura satt och åt frukost på ett café i Kalifornien i USA. Plötsligt såg han att 14-årige Elvis, som jobbar på kafét, tog tag i ett paraply och sprang ut.

Elvis hade sett hur en äldre man försökte korsa vägen med sin rullator – mitt i en pågående hagelstorm. Han sprang ut för att ge mannen skydd.

Rick filmade ögonblicket och la ut det i en Facebookgrupp på söndagen:

Kens Ingersolls son Elvis såg att en kund var på väg till kafét och sprang ut med paraplyet. Det finns fina barn där ute, det verkar bara som de inte uppmärksammas på internet”, skriver han i inlägget.

Även en släkting till Elvis fotade ögonblicket och la upp på sin Facebooksida.

Människor hyllar nu Elvis, som är 14 år, och hans föräldrar.

Det här visar på bra föräldraskap. Hans föräldrar borde vara väldigt stolta”, skriver någon.

”Då är vi alla vinnare”

– Hagelstormen pågick i fyra till fem minuter. Farbrorn kunde inte haft sämre tajming, säger pappan Ken Ingersoll, som äger kafét, till ABC News.

Han beskriver sin son som godhjärtad – precis som hans andra barn. Han är glad att sonens enkla gest får så mycket positiv respons.

– Den uppmärksamhet som han får är inspirerande, speciellt med tanke på dagens nyheter. Alltför ofta går uppmärksamheten till negativa händelser vilket jag tror gör att folk gör dåliga saker. Om det är så att folk uppmuntras till att göra goda gärningar för att Elvis höll ett paraply över den här mannen i hagelstormen – då är vi alla vinnare, säger han till ABC News.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM