Han hjälper gravida att få plats på tågen

Foto: Pip hyllas av tusentals för sitt glada humör och hjälpsamhet.
GODA NYHETER

Att vara gravid och åka kommunalt i trängseln är inte helt lätt menar många. Därför hyllas tunnelbanearbetaren Pip för att han ser det som en uppgift att ge gravida plats på tunnelbanan i London, skriver The Independent.

En man, som kallas för Pip, arbetar i tunnelbanan i London på London Bridge tunnelbanestation. För allmänheten är han känd för sitt glada humör – men bland kvinnorna är han mest känd för se till att varje gravid får sittplats på tunnelbanan. Något som är ett uppdrag han givit sig själv.

Hyllas på sociala medier

Han blev känd genom Facebookgruppen Mummy’s Gin Fund efter att en medlem i gruppen lagt upp en bild på honom. Och nu uppmanas folk att sprida hashtagen #Belikepip för att ge honom den uppmärksamhet han förtjänar.

Att pendla kan redan vara jobbigt nog, men kombinerat med en graviditet kan det vara tillräckligt för att driva flera av oss över kanten. Gravida kvinnor blir varma, yra, sjuka, trötta, svullna, känner smärta och behöver större personligt utrymme. Liv och rörelse i tunnelbanan är inte alltid en bra sak! Pip tar tid till att göra saker bättre för oss”, står det i ett Facebookinlägg på sidan.

”Tack för att du gör skillnad”

Flera vittnar om Pips ansträningar och förutom att folk hyllar hans vilja att hjälpa gravid hyllas även hans glada humör och sätt att bemöta folk. En kvinna som inte åkt kommunalt på två år minns fortfarande sitt möte med Pip: ”Åh den här killen! Jag har inte pendlat på två år men jag kommer ihåg den här underbara, härliga människan. Han var så snäll mot mig redan innan jag var gravid. Jag önskar honom all lycka.

Nu hoppas folk att hyllningarna når hans chef så att Pip och hans ansträngningar får den uppskattning som de förtjänar. Man har även ett meddelande till Pip själv:

Pip, om du läser de här så hyllar vi dig. Tack för att du gör vårt liv lättare. Tack för din omtänksamhet och uppmärksamhet. Tack för att du gör skillnad”·

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

London